Política

política municipal

El Millor impedeix que Lloret aspiri a capital de la cultura

ICV-EUiA presentava la proposta perquè fos capital catalana el 2020 però calia la unanimitat de tots els grups

La proposta d'ICV-EUiA perquè Lloret de Mar aspiri a ser, el 2020, capital de la cultura catalana va quedar frustrada en l'últim ple per l'abstenció del principal grup de l'oposició, el Moviment Independent de Lloret (Millor). La llarga defensa de la proposta que va fer Miguel Gracia, seguida dels elogis de la resta de grups –tot i alguna reserva pel possible cost econòmic– i els precs de l'alcalde, Jaume Dulsat, i regidors de diferents grups perquè el portaveu del Millor, Marc Fuertes, reconsiderés la seva abstenció, no va servir de res. I és que un dels requisits per aspirar a ser capital de la cultura catalana és que tots els grups polítics a l'Ajuntament votin per unanimitat a favor de la proposta i, per tant, l'abstenció del Millor impedeix ni tan sols aspirar a la candidatura.

“Posar seny”

Fuertes va justificar l'abstenció dient que la capitalitat té poca repercussió: “Hauríem de posar una miqueta de seny; fa quinze anys que es fa i cap de nosaltres, o ben pocs, n'havíem sentit a parlar. Això indica la poca difusió que arriba a tenir.” A més, creu que Lloret no té “ni l'esperit ni la implicació de la ciutadania” necessaris per ser capital de la cultura catalana, a banda que creu que els recursos econòmics que caldrien per endegar el projecte és millor destinar-los a altres prioritats. Fuertes va calcular en mig milió el que podria costar organitzar els esdeveniments que farien que el 2020 Lloret fos la capital de la cultura. Va insistir que no beneficiarà Lloret, que perjudicarà econòmicament i que d'activitats se'n poden fer tot l'any sense haver de ser candidat a res. “Algú pot dir quins beneficis n'ha tret Figueres?, algú ho ha vist?”, va preguntar-se Fuertes, amb referència a la capitalitat de Figueres l'any 2009.

Miguel Gracia va defensar que la capitalitat cultural ajudaria a posar la marca de Lloret en el primer pla i donar a conèixer el patrimoni de la població, “que té vestigis de gairebé totes les èpoques”. “Si ho fem bé, pot ser un bon impuls per buscar un altre tipus de turisme, més lligat al de natura i familiar”, hi va afegir. L'alcalde va coincidir que podria atreure turisme de proximitat sobretot en temporades baixa i mitjana, i que de fet, Lloret ja se'n nodreix, de turisme nacional. Albert Robert (CDC) va dir que no caldria que es financés únicament amb fons locals, sinó que hi podria haver patrocinadors i institucions que hi apostarien, però els regidors del Millor no van variar la seva posició i Fuertes va recordar que el mil·lenari de Lloret ja “va ser un fracàs”.

LA FRASE

Algú pot dir quins beneficis n'ha tret Figueres de ser capital de la cultura catalana?
Marc Fuertes
portaveu del millor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona