Política

Política catalana

Homs afirma que el veto de la CUP als pressupostos només és possible gràcies als vots dels altres grups

El cap de llista de CDC diu que el seu partit té “dues pedres al camí”: “l'incompliment” de la CUP i el 26-J”

El candidat convergent retreu als partits espanyols haver preferit repetir eleccions abans que “pactar amb els catalans”

El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha assenyalat que el veto de la CUP als pressupostos del govern, que ha qualificat d'“incompliment”, només “és possible gràcies als vots del PP, el PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i Ciutadans”.

Homs, que ha participat en l'assemblea de la sectorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de Convergència a Bellpuig (Urgell), ha assenyalat que la seva formació té “dues pedres al camí: l'incompliment de la CUP i les eleccions espanyoles, però a CDC, de les pedres farem pans”, ha assegurat.

El candidat de CDC, que ha reivindicat els seus orígens de família pagesa, ha indicat que en aquest àmbit “si tens coratge de saber de què tractes i què vols treure, tens una capacitat de negociació immensa, i això ho he intentat aplicar en el terreny polític”.

En aquest sentit, ha indicat que en aquest mes de juny “ens tocarà fer una cosa en què l'actitud de pagès ens servirà de guia: de les pedres fer-ne pans”.

Respecte de les eleccions generals del 26-J, ha dit que s'han convocat perquè “els polítics espanyols han estat incapaços de posar-se d'acord i formar govern, i han preferit passar la vergonya de tornar a convocar eleccions abans que pactar amb els catalans”.

De totes maneres, ha volgut subratllar la importància d'aquestes eleccions: “La gent de CDC ens hi juguem molt, més que no estava previst; per això anirem a defensar els nostres interessos i d'una manera molt senzilla: volem fer un país nou i ho podem fer perquè tenim la gent i tenim la terra”.

Homs ha augurat que “l'única dada fixa és que no hi haurà majoria absoluta, i això també és una oportunitat, perquè quan els vots no quadrin, ens cridaran. Els nostres vots estaran a preu d'or”, ha advertit.

Francesc Homs ha posat en valor l'activitat dels pagesos i ha assegurat que, de totes les opcions polítiques, CDC és la que “està més implicada amb la gent de l'àmbit agrari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona