Política

Política catalana

Mas: “La CUP té la possibilitat aquesta setmana de demostrar que és més de fiar que els governs del PP”

L'expresident de la Generalitat apel·la als valors del “compromís i la paraula donada”

El líder convergent assegura que els partits tenen l'obligació “política i ètica” de tirar endavant els pressupostos ara que hi ha més diners

L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, ha reptat la CUP a demostrar que és “més de fiar” que els governs espanyols del PSOE i PP desbloquejant la tramitació dels pressupostos.

En l'acte de presentació de la candidatura convergent a les eleccions espanyoles del 26 de juny, aquest diumenge a la plaça del Rei de Barcelona, Mas ha criticat tant el govern espanyol com la CUP per, segons ell, incomplir els compromisos i la paraula donada.

El líder de CDC ha recordat que cada vegada que s'ha arribat a un acord favorable per a Catalunya, l'Estat espanyol no ha complert “alguna de les parts” emparant-se en qualsevol excusa. “Mai han complert, mai han donat valor a la paraula donada”, ha lamentat

Mas ha contraposat aquesta actitud amb els valors “de complir la paraula donada i els compromisos” que, segons ell, caracteritzen els catalans.

En aquest context, s'ha referit a les paraules de l'expresident del Govern, Mariano Rajoy, que ahir va assegurar a Barcelona que la Generalitat ha trobat “més lleialtat” en els executius de Madrid que en la CUP.

Per aquest motiu, ha emplaçat la formació d'esquerres independentista a fer “honor als valors de Catalunya” i utilitzar “la possibilitat de demostrar aquesta setmana que és una mica més de fiar” que els governs del PP i Mariano Rajoy.

L'expresident ha assegurat que “convé pel país” que els pressupostos tirin endavant perquè primera vegada els últims cinc anys hi ha “més diners”, tot i que ha admès que no tots els que voldrien. “Convé al país i convé a les persones concretes d'aquest país que Catalunya tingui uns pressupostos”, ha subratllat.

Segons ell, els diputats del parlament tenen per “obligació política i ètica fer viable que els serveis públics i el dia a dia puguin ser millor podent ser-ho”.

El líder convergent ha considerat que, en aquesta legislatura, els partits sobiranistes han de demostrar “les sigles no són el més important” per a lles sinó “mandat” dels ciutadans perquè Catalunya avanci cap a la independència. A més, els ha reclamat que facin honor a totes les persones que han format en el passat i formen en el present el “tren de la llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona