Política

internacional

procés sobiranista

El ‘Brexit' podria impulsar la campanya independentista de Puigdemont, segons ‘The Guardian'

El diari britànic adverteix que el president de la Generalitat “podria acabar a la presó” tres vegades en un article que publica aquest dilluns

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, defensa aquest dilluns al diari britànic T he Guardian que “la UE farà una extraordinària demostració de realisme polític i d'una admirable habilitat darwiniana a adaptar-se” en cas de Brexit o d'independència de Catalunya. L'autor de l'entrevista, Giles Tremlett, assegura que una sortida de la Gran Bretanya de la UE “podria impulsar la campanya independentista” de Puigdemont, que admet que “seria molt interessant” veure com reacciona Brussel·les. Tremlett adverteix fins a tres vegades que Puigdemont “podria acabar a la presó”. “Els seus amics i companys”, escriu el periodista, “insisteixen que Puigdemont aniria a la presó si fos necessari”.

“No podria desobeir la voluntat del Parlament de Catalunya”, afirma Puigdemont en l'entrevista. “Què és més important, el que diguin els membres d'un tribunal polititzat o el que voten els ciutadans?”, pregunta el president de la Generalitat. Puigdemont adverteix que “és un tema profundament seriós i profundament democràtic” i insisteix que la voluntat dels catalans pesa més que “els capricis d'un tribunal desacreditat”. “M'hi deixaré la pell”, proclama al rotatiu britànic.

Segons Tremlett, però, “la Constitució espanyola no dóna dret a Catalunya a autoproclamar la seva independència i recentment s'han reforçat els poders del TC perquè pugui actuar contra els separatistes”. “Indignats, els catalans mai no perdonarien” que el seu president “anés a presó”, insisteix el periodista del The Guardian.

Tremlett compara els “sentiments” dels independentistes catalans amb el dels britànics que votaran a favor d'abandonar la UE en el referèndum d'aquest 23 de juny: “Sobirania, identitat, la sensació que els gorrers d'un altre lloc s'estan gastant els seus diners, el desconeixement de la metròpolis,... només cal substituir la paraula Brussel·les per Madrid”. Puigdemont explica que els catalans “també han patit campanyes de la por”. “Recordo quan els bancs van començar a donar la seva opinió, amenaçant-nos com si fossin menors d'edat i dient un munt de mentides” sobre la independència, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia