Política

catalunya

procés sobiranista

Homs carrega contra l'ANC per qüestionar el full de ruta i no identificar que “el problema es diu CUP”

“Cada vegada hi ha més coses de l'ANC que em costen d'entendre”, assegura el candidat de CDC a les eleccions del 26-J

El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha carregat aquest dilluns contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per qüestionar el full de ruta i no identificar que “el problema ara mateix es diu CUP”. Després que l'entitat sobiranista hagi anunciat que consultarà les seves bases sobre el Referèndum Unilateral d'Independència, Homs ha reconegut que no entén aquest moviment. “Hi ha moltes coses de l'ANC, cada vegada més, que em costen d'entendre. Que digui que el full de ruta no té recorregut no ho comparteixo. Crec que el full de ruta és vigent, i aquí hi ha un problema que s'hauria de tenir el coratge d'identificar, que es diu CUP o una part de la CUP”, ha assegurat en una roda de premsa a l'Agència Efe.

Homs no ha tingut pèls a la llengua a l'hora de valorar la consulta interna que farà l'ANC als seus associats sobre el referèndum unilateral d'independència que planteja la CUP. “No entenc sincerament aquests debats que s'obren quan el que hi hauria d'haver per part de tots els actors del món independentista és una crida a la unitat, que es va trencar per la decisió de la CUP”, ha etzibat el convergent, que ha insistit que van ser els cupaires els qui “se la van carregar” la setmana passada vetant els pressupostos.

En aquest sentit, ha criticat que es qüestioni el full de ruta, que ell ha considerat “vigent”, i no es tingui el “coratge” de dir clarament que el problema és aquella part de la CUP que acaba prenent “decisions incomprensibles”. Al seu parer, “si ara el que es vol fer des de l'ANC és continuar fent veure que tot és el mateix, tot això porta als problemes de la setmana passada”.

I és que el candidat de CDC ha reiterat que en el món sobiranista hi ha algú que “ha fallat”, que es diu CUP, i que representa una part “petita però suficient per fer la punyeta”. Això és el que ara, segons ell, s'ha de resoldre. “Hem de fer crides a reprendre el fil, el que no farem és pagar tots els que fa una petita minoria del món independentista”, ha conclòs Homs, que ha “trobat a faltar que l'ANC situï les coses on haurien d'estar i ara qüestioni el full de ruta i introdueixi propostes sorprenents”.

Precisament, sobre el Referèndum Unilateral d'Independència, ha assegurat que no es pot descartar cap mecanisme, però acte seguit ha enumerat els seus defectes. Homs ha argumentat que per declarar la independència cal primer una font de legitimitat democràtica i que en la consulta, per tant, participin tant els que volen un estat independent com els que no el volen. “Si aquestes urnes només les posen els que pensen una cosa, no sé quin recorregut té en termes de legitimació democràtica”, ha qüestionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona