Política

Clam per la dimissió de Fernández Díaz

Un miler de persones es concentra davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona contra la “guerra bruta” arran de l'escàndol de les converses del ministre de l'Interior amb el director de l'Oficina Antifrau

La protesta és convocada per les entitats sobiranistes

Centenars de persones han respost aquest dimecres a la tarda a la crida de les entitats sobiranistes a manifestar-se contra la “guerra bruta” de l'Estat i per exigir la dimissió del ministre espanyol d'Interior, Jorge Fernández Díaz, després de l'escàndol de les converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso.

La concentració ha tingut lloc entre dos quarts de vuit i les vuit del vespre davant la Delegació del govern espanyol. Segons els organitzadors hi han acudit milers de persones; la Guàrdia Urbana rebaixa la participació a uns 500 manifestants.

S'hi han escoltat consignes com “fora la justícia espanyola” i en contra de les “forces d'ocupació”. També a favor de la “independència” i la “unitat” de les forces sobiranistes.

Hi han participat, entre altres, el vicepresident del govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras; el tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Asens (BComú); el líder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch; el secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC); el candidat de CDC al Senat Miquel Calçada; el portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull; el de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, les diputades de la CUP Gabriela Serra i Mireia Boya, i l'exdiputat d'aquesta formació David Fernández.

Han pres la paraula els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni.

Sánchez, ha denunciat que l'Estat “ha traspassat les línies vermelles d'un Estat democràtic”, cosa que han secundat els assistents amb crits d'“independència”.

Els parlaments s'han fet des d'un petit escenari davant la Delegació, protegida per tanques i mitja dotzena de furgons policials, tot i que l'acte s'ha desenvolupat sense incidents.

La concentració ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

També s'han celebrat petites concentracions a Girona, a la qual ha acudit la portaveu del govern, Neus Munté, i a Tarragona, amb presència de la consellera Meritxell Borràs.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha rebutjat avui les múltiples peticions de dimissió que li han arribat de la resta de partits per les seves polèmiques converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i s'ha presentat com a “víctima d'un atac”.

A pocs dies abans de les eleccions generals espanyoles, la filtració de les converses gravades a través del diari digital Público han situat Fernández Díaz i De Alfonso al centre de la polèmica per haver presumptament fabricat casos de corrupció per desprestigiar l'independentisme català i dirigents de CDC i ERC. La pràctica totalitat de partits ha demanat que tots dos dimiteixen dels seus càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona