Política

SANTI VIVET

ALCALDE DE TORELLÓ (INDEPENDENT DINS DEL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA)

“El tarannà és parlar de tot i arribar al màxim d'acords”

“L'hem fet valer quan després de parlar-ne no hi ha hagut acord. Crec que no hem tirat mai pel dret perquè no és el meu tarannà”

“Volem trobar gent que vulgui fer el camí de la mà de l'Ajuntament. No volem dirigir sinó acompanyar. Hi ha coses que l'administració pública no pot assumir i cal un relleu a la feina de PIOC”

Fent poc soroll
Santi Vivet va deixar Unió el novembre del 2015 però el gest no es va fer públic fins dos mesos després: “Sóc una persona discreta i ho vaig fer meditadament i sense voler fer cap mal a Unió. Simplement hi va haver coses en el partit que crec que no es van fer bé i em vaig desencantar”, explica Vivet. Continua com a alcalde independent treballant braç a braç amb Convergència: “Em sento sota el seu paraigua però ningú m'ha obligat a fer-me militant. Estic agraït en el tracte i sóc afí al seu pensament”, conclou. El tarannà tranquil encaixa amb una de les seves aficions, els bonsais.
Amb FEM Torelló no hi ha esquerdes internes i la relació és fluïda. Crec que som un gran equip

ATorelló, el primer any de mandat ha estat intens. L'alcalde, Santi Vivet, repassa la continuació d'un projecte que es va engegar el 2011.

Superat el primer any de mandat, quina valoració en fa?
És bona perquè s'han engegat moltes coses que feia temps que es preparaven. Estem en una situació d'executar projectes que teníem en ment i és molt agraït.
I el pacte amb FEM Torelló com es valora?
En aquest primer any m'he refiat molt de tot l'equip de govern, i s'ha demostrat que som un gran equip. En un equip de govern, no hi pot haver esquerdes internes i la relació ha de ser fluïda. Això està passant tant amb la gent del meu grup com amb els dos regidors de FEM Torelló.
Es va acabar el passat mandat governant amb ERC. Per què no es va renovar l'acord?
En el darrer mig any de mandat, les coses no van anar com esperàvem i ens vam començar a plantejar que en funció de les opcions i dels resultats que hi hagués canviaríem de soci, com vam acabar fent.
Esquerra va acabar fent més d'alternativa al govern que
de soci i no va agradar?
Buscar ser alternativa de govern és natural i es pot entendre, però una altra cosa és prendre posició en projectes importants. En temes en què cal anar tots a l'una, tenir visions diferents en el mateix govern no és bo i en el tram final ens vam trobar en aquesta situació.
En aquest primer any de mandat s'han esgotat les opcions d'entesa amb l'oposició o s'ha fet valer massa cops la majoria en temes delicats?
La majoria l'hem fet valer quan després de parlar-ne no hi ha hagut acord. Crec que no hem tirat mai pel dret perquè no és el meu tarannà. Amb l'escola de música, per exemple, tothom va votar en contra i asseguro que el regidor d'Educació es va reunir amb tots els grups, ho va explicar tot i va intentar trobar punts en comú. El tarannà és parlar de tot i arribar a acords, però entenc que l'oposició no hi voti a favor si no són les seves idees, les seves ordenances...
I l'entrada de la CUP ha intensificat el debat a Torelló?
L'entrada de la CUP, en l'àmbit polític, és enriquidora. Abans hi havia PxC i, malgrat que no ens posem d'acord amb molts temes, el debat és més ric amb la CUP.
Sobre el carnaval, se sap com s'organitzarà l'edició del 2017?
Estem intentant trobar gent que vulgui fer el camí de la mà de l'Ajuntament. Costa molt, perquè és una gran responsabilitat i des de l'Ajuntament estem disposats a assumir-ne més i implicar-nos-hi a fons, però sense cap voluntat de dirigir, sinó d'acompanyar. Entenc que PIOC ho deixi, però cal trobar un relleu, ja que hi ha coses que l'administració pública no pot assumir. La ciutadania s'hi ha d'implicar. Si perquè la rua funcioni hi hem de posar un tècnic com en el Festus ho farem però cal una entitat que continuï el que feia PIOC.
Al març va arribar la sentència per l'afer dels pous d'aigua contaminats. Satisfets?
No, perquè no es restitueix el mal fet, tot i que també som conscients que podria haver sigut una multa menor. Ara ens estem reunint amb l'ACA i amb Sanitat per saber com ho podríem fer per descontaminar el subsòl. No podem estar satisfets quan la sentència arriba després de quinze anys.
Pel que fa a obres, el primer any ha estat intens.
Sí, s'han iniciat les obres de la nova sala polivalent, i s'estan obrint les pliques per licitar les obres del carrer Sant Bartomeu. També hi ha diverses intervencions com la creació de noves rotondes i la intervenció a Can Jaumira i a l'avinguda del Castell, que seran força importants, a banda d'altres obres més petites de millora.
I en l'àmbit de serveis?
Hem acostat la UVic a Torelló i crec que no es diu prou. Som patrons i tenim l'aula i la beca Segimon Serrallonga. En temes d'ensenyament també s'ha fet un pas endavant amb la creació de l'institut escola Marta Mata, s'ha treballat fort el PEC i en matèria de benestar social en breu podrem estrenar un vehicle de transport adaptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona