Política

Regne Unit

El referèndum sobre la Unió Europea

Hollande demana una ràpida aplicació del procediment de sortida del Regne Unit

El president francès alerta de “l'immens perill” ara dels extremismes i populismes

El president francès, François Hollande, ha indicat aquest divendres que els procediments previstos pels tractats per a la sortida del Regne Unit “seran ràpidament aplicats”. En una declaració institucional, ha lamentat “profundament per França i Per Europa” la sortida del Regne Unit de la Unió, tal i com han decidit els britànics en el referèndum sobre el ‘Brexit'. No obstant, ha volgut subratllar que és “la seva elecció i s'ha de respectar”.

En aquest context, Hollande ha alertat sobre “el perill immens que hi ha ara davant els extremismes i els populismes”, que França no pensa permetre. “Sempre cal menys temps per desfer que per fer, per destruir que per construir. França, país fundador d'Europa, no ho acceptarà”, ha explicat des de l'Elisi.

Així, el president francès ha assegurat que el seu país prendrà la iniciativa perquè la Unió Europa “pugui centrar-se en allò essencial”, que és la seguretat, la inversió per al creixement i l'ocupació, l'harmonització fiscal i social i l'enfortiment de la zona euro. “Europa ha de ser portadora de projectes i no perdre's en procediments”, ha subratllat Hollande.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia