Política

El PSOE es queda sense senadors pel País Valencià

El PP reedita els seus 9 senadors i A la Valenciana aconsegueix 3

Pedro Sánchez va vetar la confluència al Senat de la federació valenciana amb Compromís i Podem

El PSOE no ha aconseguit la representació que històricament ha tingut al Senat per part del País Valencià en totes les eleccions espanyoles. Els socialistes, que van intentar sumar-se a la coalició de Compromís-Podem-EUPV i no van poder fer-ho per la negativa del líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'han quedat sense els dos escons que tenien a Alacant i Castelló, i per primera vegada perden una representació que havien aconseguit en tots els comicis celebrats des de 1977.

Amb el 83,03 per cent dels vots escrutats, el PP manté la majoria absoluta, en reeditar els seus tres senadors en cadascuna de les tres circumscripcions del territori valencià. D'aquesta forma, els altres tres senadors dels dotze que tria el País Valencià han anat a parar a la coalició de Compromís-Podem-EUPV: A la Valenciana, a raó d'un per cadascuna de les circumscripcions.

Els dotze senadors electes són els següents: Per Alacant María Adelaida Pedrosa Roldán,Asunción Sánchez Zaplana i Agustín Almodóbar per part del PP. Vicenta Jiménez García representarà els alacantins per part de la coalició d'esquerres, que a la demarcació de València ha aconseguit fer senador al jove Ferran Martínez Ruiz. Els populars han obtingut plaça per a Pedro Agramunt Font de Mora, Marta Torrado de Castro i Susana Camarero Benítez. I finalment a Castelló Salomé Pradas Ten, Manuel Guillermo Altava Lavall i Merche Mallol Gil representaran els populars, mentre que Jordi Navarrete Pla exercirà com a a senador d'A la Valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia