Política

Divisió al PSOE sobre si ha de facilitar la investidura de Rajoy

Fernández Vara demana a Sánchez que doni via lliure al candidat popular

Batet no descarta que els socialistes intentin formar govern si el PP fracassa

Després d'evitar el sorpasso de Podem, però obtenint els pitjors resultats de la història en unes eleccions generals, les reaccions en el sí del PSOE sobre si ha de facilitar la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, no s'han fet esperar. Mentre que el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara ha demanat al president del partit, Pedro Sánchez, que doni via lliure al líder popular, la candidata socialista per a Catalunya, Meritxell Batet, ha assegurat que el PSOE no contempla donar suport al PP.

Fernández Vara, ha demanat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que doni via lliure a Rajoy i no intenti formar govern. “No ho hauria ni d'intentar perquè seria un error”, ha reflexionat Fernández Vara als micròfons d'Onda Cero. “Res em ve menys de gust que ajudar a qui tant mal ha fet a aquest país, però crec que més mal faria no tenir govern”, ha insistit el president d'Extremadura, que creu que la “prioritat” a l'Estat ara passa perquè hi hagi govern “com més aviat millor” presidit pel líder popular, Mariano Rajoy.

“Hi ha un partit que ha guanyat clarament les eleccions” ha reconegut Fernández Vara, que ha refusat que els mals resultats del PSOE se centrin en Pedro Sánchez. “El problema al PSOE no és només lideratge, és sobretot de projecte”, ha reblat.

“El no sorpasso no maquilla uns resultats molt negatius”, ha reconegut el baró del PSOE, que amb 85 escons ha recollit el pitjor resultat de la seva història. “Cal revisar el projecte”, ha conclòs Fernández Vara.

Batet no descarta que el PSOE intenti formar govern

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, no ha descartat que els socialistes intentin nou de formar govern si el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy , fracassa en el seu intent.

“Caldrà veure-ho. Primer ha de intentar-ho el PP i caldrà veure si fracassa o no”, ha afirmat Batet en declaracions als periodistes abans de la reunió de la Comissió Executiva Federal a la seu de Ferraz.

La candidata del PSC per Barcelona ha reiterat la postura de Ferraz que els socialistes “no contemplen l'abstenció” per facilitar la reelecció de Rajoy.

Segons Batet, el PSOE, com a principal partit de l'esquerra, representa “l'alternativa al PP” i és Rajoy el que “té la responsabilitat d'intentar conformar govern amb altres forces polítiques”.

“El PP ha obtingut més escons que els anteriors comicis, per tant, està en millors condicions. És el que ha d'obrir negociacions”, ha insistit la diputada catalana.

Malgrat obtenir el pitjor resultat de la història del PSOE en unes generals, Batet ha subratllat que el líder socialista, Pedro Sánchez, ha sortit “reforçat i consolidat” d'aquestes eleccions en el pla intern.

A la vista dels resultats de les urnes, la cap de llista del PSC ha lamentat que “s'hagi perdut una oportunitat” quan Podem no va donar suport el passat mes de març la formació d'un govern de canvi liderat per Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona