Política

ERC demana a En Comú Podem que doni suport a la independència perquè és “l'únic canvi possible”

Rufián es mostra content perquè la seva formació ha obtingut els millors resultats de la histsòria en unes eleccions generals

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 26-J, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dilluns que, amb uns “resultats dramàtics” pel triomf del PP a tot Espanya, “queda clar que l'únic canvi possible passa per la independència”, pel que ha demanat a En Comú Podem (ECP) que se sumi al procés.

Segons ha indicat Rufián en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d'ERC, el seu partit està content perquè ha obtingut “els millors resultats de la seva història en unes eleccions generals, en obtenir entre 25.000 a 28.000 vots més que en els comicis del 20 de desembre”.

“ERC –ha destacat– s'ha erigit com el partit millor posicionat per al canvi real a Catalunya, el qual passa ineludiblement per la construcció d'una república catalana, i això ha quedat demostrat una vegada més a les eleccions d'ahir”.

Rufián ha constatat que, encara que l'augment de vots d'ERC no es tradueix en més escons al Congrés, perquè seguirà tenint els nou que ja tenia, sí que es visualitzarà al Senat, amb deu senadors, que són quatre més dels que tenia i la converteixen en la primera força a Catalunya i la tercera o quarta de la cambra alta, en funció de si Podem crea un únic grup o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia