Política

Podem afirma que “seguirà defensant” el referèndum a Catalunya

L'executiva de la formació no sap encara quins han estat els errors del mal resultat electoral

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha afirmat aquest dilluns que a Catalunya ha guanyat “la fraternitat i el diàleg” promogut per En Comú Podem i ha destacat que “seguiran defensant el referèndum “perquè no han trobat una altra opció que” convenci més a la ciutadania”. Així ho ha manifestat en el madrileny Teatre Goya als periodistes després de la reunió amb l'executiva d'Units Podem per analitzar els resultats de l'26-J, i ha recordat que En Comú Podem (ECP), la candidatura de confluències amb Podem i liderada per Xavier Domènech i Ada Colau, ha repetit victòria a Catalunya on han obtingut 12 escons.

Ha afirmat estar “molt contents” amb els resultats obtinguts i ha recalcat que s'han mantingut perquè han estat “tremendament coherent” amb la seva posició amb Catalunya.

“L'unilateralisme de Mariano Rajoy ja hem vist on acaba i es retroalimenta”, ha assegurat Echenique i ha destacat que, des Podem, “no hem trobat una opció millor que convenci més a la ciutadania”.

Així mateix, ha afirmat que són “l'única força d'àmbit estatal” que no és “irrellevant” en circumscripcions com Catalunya i Euskadi.

Podem no sap perquè ha fallat les expectatives

La reunió de l'executiva de Podem ha acabat sense cap conclusió en ferm sobre quins han estat els errors que han fet fracassar les seves expectatives, ni tampoc per on ha d'orientar el nivell d'autocrítica.

Aquesta és la conclusió que es desprèn de les paraules de Pablo Echenique, que ha confirmat que no hi haurà dimissions en la direcció i ha defensat que la seva estratègia de campanya i d'aliança amb les confluències i amb IU han estat les correctes.

El que sí que ha dit Echenique és que l'estratègia del PSOE durant aquesta campanya de permanents atacs a Units Podem pot haver “engreixat a la dreta” i augmentat el vot al PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.