Política

Inversió amb dificultats

L'equip de govern de Deltebre s'ha marcat importants objectius, però també s'ha trobat dificultats amb la situació financera del poble derivada de diversos projectes anteriors

Una de les principals metes és dragar la bocana del riu

L'equip de govern afirma que la fira gastronòmica Mescla va ser un èxit

Després de quatre anys al capdavant del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler va accedir a l'alcaldia de Deltebre l'any passat, en què va aconseguir vuit regidors dels 17 que hi ha al ple. Des del govern en minoria, Soler ha impulsat diversos projectes a la localitat. El que més repercussió ha tingut, pel fet de ser una reivindicació històrica del sector pesquer, és el dragatge de la bocana del riu, del qual l'Ajuntament ja ha redactat el projecte executiu. “Tot i que no correspon al poble, ja està enllestit el projecte i s'ha aconseguit el compromís de la Generalitat”, afirma el mandatari.

Tot i que Soler reivindica que el seu equip ha estat un dels més implicats en la lluita pel projecte de dragar la bocana, el portaveu del principal grup de l'oposició i anterior alcalde, José Emilio Bertomeu (d'una coalició d'esquerres), assegura: “Veig que s'hi fan moltes reunions però que, per ara, no hi ha res clar.” És una de les poques crítiques que fa a Soler ja que, segons Bertomeu, “l'Ajuntament està treballant molt i, tot i que cadascú té una forma de tirar endavant les necessitats i els projectes del poble, l'equip de govern actual està duent a terme una bona tasca”. Bertomeu agraeix a l'actual alcalde que haja esclarit les dificultats del complex esportiu, projecte que, segons Bertomeu, “ens va esclatar a la cara”.

El complex esportiu municipal és una instal·lació que Soler qualifica de “negativa herència” rebuda i que, segons els estudis del consistori, podria incrementar el deute municipal fins als 4,3 milions d'euros. El complex ha centrat les dificultats en el darrer any, ja que la sortida a la situació requerirà tràmits burocràtics per reduir les possibles pèrdues.

Finalment i com a projecte d'èxit, tant el govern local com l'oposició destaquen la fira gastronòmica Mescla, que va tindre lloc al març.

Lluís Soler (CiU) Alcalde des de l'any 2015 i regidor des del 2007
EL CONSISTORI

Majoria simple consolidada

Tot i que a l'inici de mandat semblava que l'equip de CiU tindria dificultats per governar la localitat (especialment després d'un dels primers plens que va quedar encallat pel complex esportiu), sembla que els vuit regidors convergents han aconseguit governar de forma còmoda.

les claus

PROJECTES

El consistori ha apostat de forma decidida per dragar la bocana del riu Ebre, un projecte que permetrà que la flota local puga pescar amb més seguretat.

DEUTE

Soler ha denunciat diverses vegades la situació financera del municipi, que podria fins i tot fer-se càrrec dels 4,3 milions de cost del complex esportiu.

GESTIÓ

El govern local ha gestionat l'Ajuntament
amb majoria simple fins ara, tot i que semblava complicat a l'inici del mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia