Política

POLÍTICA

Els republicans tornen a guanyar a l'Ebre

En Comú Podem aconsegueix la victòria a Tortosa i el Baix Ebre

ERC ha tornat a ser la força més votada a les Terres de l'Ebre, amb un total de 19.646 vots, una xifra lleugerament superior a la que va aconseguir el 20-D. Així, els republicans han guanyat a 24 dels 52 municipis ebrencs, a totes les capitals de comarca (excepte Tortosa) i a l'entitat municipal descentralitzada de Campredó. “El 20-D ja vam aconseguir un resultat històric i ara hem millorat el resultat en municipis on tenim l'alcaldia, com ara Amposta, la Ràpita, Alcanar i l'Ametlla de Mar”, va manifestar el president de la Federació de l'Ebre d'ERC, Albert Salvadó. Per la seua banda, el cap de llista al Senat d'ERC, Miquel Aubà, va valorar molt positivament el resultat aconseguit i va avançar que continuaran lluitant a Madrid en defensa del riu Ebre, per resoldre la sinistralitat a
l'N-340 i millorar el servei ferroviari. “La gent de l'Ebre ja no confia en un Estat amable, és un territori maltractat pel govern de l'Estat que opta per la independència per resoldre els dèficits històrics”, va dir Salvadó.

Tot i el bon resultat dels republicans al conjunt de les Terres de l'Ebre, no van aconseguir la victòria a Tortosa, on la va repetir, amb un total de 3.437 vots, En Comú Podem, que també es va imposar al Baix Ebre. “Hem pujat en vots i en percentatge, fem una valoració positiva del resultat a l'Ebre, tot i que tenim una sensació agredolça pel resultat en l'àmbit general”, va dir Jordi Jordan, candidat ebrenc d'En Comú Podem al Senat i regidor de Movem a l'Ajuntament tortosí. En Comú Podem és la segona força a les Terres de l'Ebre, amb més de 17.000 vots, i Jordan s'ha quedat a les portes d'aconseguir plaça al Senat. “No hem aconseguit el segon diputat a la demarcació per 2.000 vots i ha passat el mateix amb el Senat”, va manifestar Jordan. A Tortosa, Ferran Bel, que encapçalava la candidatura de CDC a la demarcació, ha quedat en tercera posició, com ja li va passar el 20-D, i ha perdut més de 300 vots.

El PSC ocupa la quarta posició a l'Ebre, amb un 15,2% dels vots, mentre que el PP n'obté un 13,5% i Ciutadans aconsegueix un 6,6% dels sufragis. El PP va aconseguir la victòria a tres pobles de la Terra Alta i queda en segona posició en sis municipis de la comarca del Montsià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona