Política

Mas dibuixa nou partit amb presidència representativa que sospesa ocupar ell

Assegura que Germà Gordó i Jordi Turull són de moment els dos únics que li han transmès la seva predisposició per liderar el partit

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dibuixat avui una nova Convergència amb una “presidència més representativa i institucional”, càrrec que sospesa ocupar ell mateix, i una “direcció executiva” formada per “unes deu o dotze persones”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mas ha explicat que per ara, i a l'espera que es postulin altres noms, només Germà Gordó i Jordi Turull li han traslladat la seva predisposició a liderar el nou partit, que naixerà al congrés del 8 al 10 de juliol.

Mas ha apuntat que la nova formació tindrà una presidència de tall representatiu i, si bé ha evitat confirmar que sigui aquest el seu futur rol dins del partit, fonts convergents consultades per Efe han indicat que “el més probable” és que ocupi aquest càrrec.

Les últimes setmanes, Mas ha consultat múltiples veus dins de CDC sobre quin creen que hauria de ser el paper que jugui ell en el nou partit.

Els càrrecs directius de la nova Convergència, ha assenyalat, estaran “separats” de les responsabilitats institucionals i podran prolongar-se com a màxim dos mandats, vuit anys en total.

La renovació respecte a la vella CDC ha de passar, segons el seu parer, per figures que s'ha incorporat en els últims deu o quinze anys a les estructures convergents.

D'altra banda, s'ha referit a les converses revelades pel diari digital Público.es en les quals el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, exposava al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, un pla per abatre Mas i situar al capdavant de CDC un perfil més moderat com el de Germà Gordó.

Mas ha puntualitzat que fa un any Gordó no li va amagar la seva voluntat de succeir-lo al capdavant del partit: “Ell em va dir que aspirava a la successió”, ha assegurat.

“Per a mi no és cap sorpresa que hi hagi persones que aspirin a determinades responsabilitats”, ha assenyalat Mas, que no veu en això “cap conspiració en aliança amb els poders de l'Estat”.

Mas ha admès que el 2011 va proposar a De Alfonso per al càrrec “sense conèixer-lo de res”, simplement perquè li van plantejar el nom com a solució de consens perquè el Parlament pogués elegir-lo amb una majoria de tres cinquenes parts dels diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona