Política

El Govern considera que el full de ruta surt “absolutament reforçat” del 26-J

Munté constata que “s'ha certificat la defunció del referèndum”

El Govern considera que el full de ruta i el mandat democràtic del passat 27 de setembre surten “absolutament reforçats” de les eleccions del 26-J, perquè les forces sobiranistes que conformen l'executiu català incrementen en un punt percentual el seu suport a les urnes. Així ho ha assegurat la portaveu, Neus Munté, que ha remarcat que els disset diputats independentistes treballaran des del Congrés a favor d'aquest full de ruta. Ja ha avisat que els seus vots no serviran per “perpetuar” Mariano Rajoy a La Moncloa. D'altra banda, ha constatat que el passat diumenge va servir també per “certificar la defunció del referèndum”, igual que el 20-D va significar acabar amb la tercera via.

El Govern ha assegurat que no té cap preferència respecte al nou govern que es formi a Espanya, però sí que ha advertit que el sobiranisme no investirà Rajoy. “Volem algú amb qui dialogar i que respecti el mandat democràtic i el full de ruta que tenim”, ha remarcat, tot assegurant que continuen el camí emprès “amb forces renovades després de diumenge”.

També ha posat de manifest que el 26-J ha demostrat que Catalunya “vota diferent del conjunt de l'Estat espanyol” i reforça un full de ruta del qual el Govern “no es belluga”, tot i estar “amatents” a propostes i plantejaments que es formulin, per exemple, des de la societat civil, com un Referèndum Unilateral d'Independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia