Política

ANC, Òmnium i AMI demanen “fermesa i unitat” en el procés sobiranista davant la “judicialització” del 9-N

“No hi ha res a fer amb un Estat que envia la democràcia i les urnes al banc dels acusats”, afirmen

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència han rebutjat a través d'un comunicat la negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'arxivar la causa oberta per la consulta del 9-N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. “No hi ha res a fer amb un Estat que envia la democràcia i les urnes al banc dels acusats”, han opinat. Per això les tres entitats demanen la màxima “fermesa i unitat de tots els demòcrates” i exigeixen “donar compliment al mandat democràtic per la independència” com a única via per combatre una “nova demostració” de la “judicialització de la política”.

Les tres entitats subratllen que la decisió del jutge Joan Manel Abril “novament coincideix” amb la finalització d'una campanya electoral, i “posa de manifest la falta d'independència” del sistema judicial espanyol.

L'ANC, Òmnium i AMI han volgut expressar el “màxim suport” a Mas, Ortega i Rigau i han manifestat que se senten “coresponsables” de la convocatòria del 9-N, feta amb criteris “democràtics i cívics i resposta massivament pel poble català”.

Text



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia