Política

Un atemptat a l'aeroport d'Istanbul causa 28 morts

Dos atacants van obrir foc contra viatgers a la terminal internacional i es van immolar abans d'arribar al control de seguretat

Els atacs van fer almenys una seixantena de ferits, sis dels quals molt greus

Almenys vint-i-vuit persones van morir ahir en un atemptat contra l'aeroport Atatürk d'Istanbul, el més important de Turquia, i una seixantena més van resultar ferides, segons van informar les autoritats i diversos testimonis.

Segons aquesta versió, dos terroristes van obrir foc contra els viatgers al vestíbul de l'aeroport abans d'immolar-se. La policia va disparar diversos trets per impedir que els atacants arribessin al control de seguretat a la terminal d'arribades de la instal·lació, però els assaltants van fer esclatar les càrregues explosives que duien a sobre.

Segons diversos testimonis, també hi va haver un tiroteig a l'aparcament de l'aeroport, situat a la part europea de la metròpoli turca.

Tan bon punt van tenir lloc els atacs, que al tancament d'aquesta edició encara no havien estat reivindicats per cap organització, desenes d'ambulàncies es van desplaçar a la instal·lació aeroportuària, on els taxistes havien començat ja a traslladar ferits als hospitals. El Ministeri d'Interior turc va organitzar un centre de crisi per seguir la situació i tots els vols de l'aeroport van ser cancel·lats i la policia va començar a evacuar tot el recinte. “Érem al control de passaports quan vam sentir un tiroteig. Eren quatre persones i van començar a disparar contra la gent. Després es van fer esclatar”, va explicar una testimoni a la CNN turca.

Una altra testimoni hi va afegir: “Primer vaig sentir trets i després una explosió. De nou, trets i gent corrent per tot arreu.” Ahir al vespre es desconeixia encara si tots els atacants havien estat abatuts per la policia.

En el punt de mira

Turquia ha estat objecte de diversos atemptats aquesta any, incloent-hi dos atacs suïcides en àrees turístiques d'Istanbul atribuïts a Estat Islàmic, i dues explosions de cotxes bomba a la capital, Ankara, reivindicades per un grup militant kurd.

Més recentment, un altre cotxe bomba va esclatar quan passava un vehicle policial al centre d'Istanbul durant l'hora punta, al matí. Aquest atemptat, en una zona cèntrica de la metròpoli turca, va causar onze morts i més de trenta ferits.

Turquia, que forma part de la coalició internacional liderada per Washington que combat l'organització gihadista Estat Islàmic, manté una lluita paral·lela contra els militants kurds al sud-est del país.

LA XIFRA

4
terroristes
haurien participat en l'atac a l'aeroport, segons van assegurar diversos testimonis.

LA FRASE

Primer vaig sentir trets i després una explosió. De nou, trets i gent corrent per tot arreu
Gozde Aydinoglu
TESTIMONI

LA DATA

07.06.16
Un atemptat
contra un vehicle policial a Istanbul va causar onze morts i més d'una trentena de ferits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona