Política

Avui hi ha ple

Blanes

Volen saber quant deu l'Ajuntament

L'oposició demana una auditoria ciutadana a l'equip de govern

El consistori canviarà 6.600 punts de llum

Els quatre grups de l'oposició de Blanes (ICV-EUiA, Batega, Ciutadans i la CUP) presentaran avui una reclamació perquè es faci una auditoria ciutadana dels comptes municipals. Mitjançant una moció, les quatre formacions volen saber, entre altres coses, quant deu l'Ajuntament de Blanes en crèdits pendents d'amortitzar i la feina de les empreses mixtes de les quals el consistori forma part.

La moció té el suport garantit de deu dels 21 regidors –quatre d'ICV-EUiA, dos de Batega, dos de Ciutadans i dos de la CUP–. És una incògnita saber què faran els dos regidors d'ERC, que acaben d'entrar a l'equip de govern, i l'edil del PP, Salvador Tordera, que hi dóna suport des de fora.

La moció s'ha treballat des de fa mesos i pretén implicar, fins i tot, les entitats que ho vulguin en el coneixement dels números de l'Sjuntament. Si s'aprovés, l'auditoria ciutadana seria competència de la comissió especial de comptes de l'Ajuntament. L'auditoria és considerada un “exercici de transparència”.

“Zones obsoletes”

D'altra banda, l'equip de govern du al ple la ratificació de la resolució d'alcaldia del dia 14 segons la qual l'Ajuntament demana a la Generalitat una subvenció d'1,8 milions per canviar 6.600 punts de llum del municipi. L'ajut forma part del programa Feder de Catalunya per al sexenni 2014-2020. Segons el regidor de Medi Ambient, Juan José Navarro (CDC), “hem fet un inventari de l'enllumenat públic i una auditoria energètica. Volem canviar tots els fanals, i més endavant treballar en l'interior dels equipaments”.

El cost del canvi de l'enllumenat és de 3,8 milions d'euros. Navarro assenyala que el pas a llums LED hauria d'estar fet el primer trimestre del 2017. L'Ajuntament podria assumir la meitat del cost. “Amb l'estalvi de consum energètic, la inversió de l'Ajuntament podria estar amortitzada en un període d'entre vuit i dotze anys.” Navarro s'ha afiliat recentment a CDC. Fins fa uns mesos, forma part de l'executiva local d'UDC.

JUANJO NAVARRO.
El regidor de Medi Ambient, Juan José Navarro, explicarà el projecte de l'Ajuntament per canviar fins a 6.600 punts de llum del municipi. El cost estimat és de 3,8 milions. L'equip de govern demanarà una subvenció a la Generalitat d'1,9 milions.

L'ORDRE DEL DIA

ELS PADRETS.
L'equip de govern, del PSC, CDC i ERC, presentarà el projecte per consolidar el parc dels Padrets, on hi ha un jaciment arqueològic. Els costos per estabilitzar el sector són d'1,5 milions d'euros, la meitat dels quals podrien ser finançats pel govern.
EMERGÈNCIA EN L'HABITATGE.
ICV-EUiA i Batega presenten una moció de mesures urgents per garantir l'habitatge i en contra de la pobresa energètica. Reclamen, entre altres coses, que la Generalitat disposi d'un fons per assumir despeses de lloguer per a les famílies sense possibilitats d'accedir a un habitatge.
LLIURES DE TRÀFIC DE PERSONES.
ICV-EUiA demana integrar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució. La moció insta el consistori a fer campanya al municipi per tractar igual la prostitució que la violència de gènere.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona