Política

Reobre l'aeroport Atatürk d'Istanbul després de l'atemptat

De moment, són molt pocs els vols previstos

L'aeroport d'Atatürk a Istanbul, blanc d'un triple atemptat suïcida aquest dimarts a la nit que ha causat almenys 36 morts i 147 ferits, ha tornat a obrir després d'un tancament d'unes cinc hores, tot i que de moment són pocs els vols previstos.

Un pilot de la companyia de bandera turca Turkish Airlines ha confirmat des de l'aeroport que ha vist aterrar a un petit avió i enlairar a un altre de la seva línia aèria, però considera que encara no és possible recuperar la normalitat.

“No és fàcil reobrir l'aeroport al trànsit. Va haver-hi explosions tant a la terminal d'arribada com a la de partida”, ha explicat el pilot que ha confirmat que el vol que tenia previst aquest dimecres al matí a un país estranger ha estat cancel·lat.

“Bèlgica va trigar una setmana a reobrir el seu aeroport. Aquest és el camí correcte”, ha indicat en al·lusió als atemptats terroristes al Brussel·les del passat 22 de març, que van causar 32 morts.

Ahir a la nit tres terroristes suïcides armats amb fusells d'assalt Kalaixnikov van obrir foc contra la gent i el personal de seguretat en el control de l'entrada a la terminal d'arribada de vols internacionals.

Poc després dos d'ells es van immolar en aquesta terminal, i el tercer ho va fer a l'aparcament adjacent.

Després de l'atac es va prohibir l'aterratge i l'enlairament de qualsevol avió.

Una de les últimes arribades havia estat l'avió en què viatjava el primer ministre d'Albània, Edi Rama, que va aterrar just en el moment de l'atac.

“Aquests terroristes no tenen religió, cap fe, no són diferents als bàrbars”, ha dit en un tuit el cap del govern albanès després de condemnar l'atemptat.

El primer ministre, Binali Yildirim, que va acudir al lloc dels fets i segons el qual hi ha indicis que l'atemptat és atribuïble al grup terrorista Estat Islàmic (EI), ha afirmar que l'aeroport havia tornat a obrir, després d'un tancament de cinc hores .

Segons la informació de l'aeroport disponible a la web, la immensa majoria dels vols segueixen cancel·lats o retardats, si bé alguns pocs ja han aterrat o es preparen per a l'enlairament, tant a la terminal internacional com en la de vols nacionals.

La cadena NTV confirma que l'aeroport està obert al públic.

La majoria dels vols que han arribat durant el tancament han estat derivats a la ciutat d'Esmirna, situada a uns 300 quilòmetres al sud-oest d'Istanbul.

Turkish Airlines ha anunciat que canvia o cancel·la de forma gratuïta tots els bitllets emesos fins al 31 de juliol.

Mentre, l'Institut Forense Turc ha anunciat aquest matí que ha identificat a 27 víctimes mortals i el canal CNNTürk ha assegurat que entre elles hi ha estrangers, però de moment no hi ha informació sobre la seva nacionalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Rússia

Putin canvia el ministre de Defensa i nomena un civil

Barcelona
Kuwait

El primer ministre forma un nou govern enmig d’una crisi política

Barcelona
Política

El PSC guanya, mentre el vot independentista recula

barcelona

Junts+ guanyaria a Girona, segons el sondeig de TV3

GIRONA
Guerra a Gaza

Egipte se suma a la demanda per genocidi contra Israel al TIJ

Barcelona
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona