Política

Mor una nena apunyalada per un palestí

El jove, de 17 anys, va entrar al domicili i la va matar mentre dormia

El noi va ser abatut per una patrulla de seguretat civil i provenia d'un poble de prop d'Hebron

Una nena de 13 anys va ser apunyalada ahir al matí per un palestí en un assentament jueu de Cisjordània. La víctima, Hillel Yafa Ariel, de 13 anys, va morir a l'hospital de Shaarei Tzedek de Jerusalem després de rebre diverses punyalades a la part superior del cos.

La menor era a casa seva al barri de Harsanina, a la colònia jueva de Kiriat Arbà, veïna de la ciutat cisjordana d'Hebron, quan el palestí va entrar i va començar a apunyalar-la, segons van informar fonts de seguretat i mitjans locals israelians. L'atacant va morir posteriorment a causa dels trets d'una patrulla de seguretat civil de l'assentament. Un dels seus membres va quedar ferit de gravetat per les punyalades del palestí, a més de ser ferit també per un dels seus companys a l'hora de reduir l'assaltant. El membre de la patrulla urbana, de 31 anys, està ingressat en estat greu a l'hospital de Jerusalem, segons alguns mitjans de comunicació locals.

El Canal 10 de la televisió israeliana va informar que l'atacant palestí era natural del poble de Bani Naim, proper a l'assentament jueu, i va aconseguir saltar la tanca de la colònia i entrar dins la casa on estava dormint la menor.

Aquesta zona de Cisjordània, ocupada per Israel durant la guerra del 1967, és un dels nuclis de l'anomenada “intifada dels ganivets”, iniciada el mes d'octubre passat. L'atac d'ahir és un dels més impactants dels últims temps, quan precisament s'havia assenyalat un descens significatiu de l'onada de violència a la zona. En declaracions a l'emissora Kol Israel, el portaveu dels colons a Hebron, Noam Arnon, afirmava que “es tracta d'un sagnant atemptat terrorista comès per un monstre que no ha de ser anomenat ésser humà”. No és el primer atac, però sabrem recuperar-nos com ho hem fet en el passat”, hi va afegir.

Familiar d'un ministre

Yafa Ariel era familiar del ministre israelià d'Agricultura, Uri Ariel, que demana que s'expulsi la família de l'atacant. “Assassinar una nena mentre dorm és horrible i és el resultat de la incitació a l'odi i la violència que fan alguns líders com per exemple Abu Mazen. És l'hora de prendre mesures dures i severes com ara l'expulsió de les famílies dels terroristes”, va dir. Com ha fet després d'altres atacs, l'exèrcit israelià es disposa a bloquejar el poble de l'atacant, situat al sud de Cisjordània, i anul·lar els permisos de treball als seus familiars. Es creu que la seva casa s'enderrocarà en els pròxims mesos. De moment, s'ha interrogat els seus familiars. Divendres passat, una palestina va morir a causa dels trets de les forces de seguretat israelianes després que intentés suposadament atropellar dos civils israelians.

Aquests fets s'emmarquen en l'onada de violència que es va iniciar l'octubre del 2015 i que ha causat la mort de 216 palestins (més de dos terços d'ells atacants o presumptes atacants, segons Israel), 35 israelians i tres ciutadans estrangers.

LA XIFRA

254
persones
han mort durant la darrera onada de violència, iniciada l'octubre del 2015. La majoria, 216, són palestines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia