Política

Eleccions 26-J

Converses per formar un nou govern

Rajoy també parlarà amb ERC i CDC a la ronda per a la investidura

El líder del PP preveu dirigir ell mateix les negociacions “amb rigor i discreció”

L'objectiu és tancar un acord “tan aviat com sigui possible” per constituir “un govern estable”

El líder del PP, Mariano Rajoy, preveu mantenir contactes amb tots els grups parlamentaris en els pròxims dies per tancar un acord sobre la seva investidura. La ronda inclourà també les formacions independentistes, ERC i CDC, i anirà més enllà de les formacions que li poden donar la clau del govern. Així ho ha apuntat la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, que també ha rebutjat la proposta –retirada després- que el portaveu de C's, Juan Carlos Girauta, va apuntar respecte a la possibilitat de celebrar una moció de confiança als dos anys de legislatura.

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaria ha apuntat que la voluntat del president espanyol en funcions és liderar ell mateix el procés i conduir-lo “amb rigor i discreció”. Dimarts que ve es reunirà a La Moncloa amb Coalición Canaria, i la resta de trobades s'aniran anunciant “a mesura que es concretin les dates d'aquestes reunions”.

L'objectiu és tancar un acord “tan aviat com sigui possible” per constituir “un govern estable” per poder posar a treballar el Congrés dels Diputats en temes que l'equip del president espanyol considera “crucials”.

Segons Sáenz de Santamaría, per fer-ho possible “parlarem amb tots”, també els independentistes, tot i que Rajoy més enllà de les trucades telefòniques Rajoy podria reunir-se a La Moncloa només amb els grups que li poden donar la clau de la reelecció.

L'objectiu declarat és constituir un “govern del PP” presidit per Mariano Rajoy, “que ha guanyat les eleccions” que treballi “dins del marc constitucional que tenim en comú bona part dels partits”.

La vicepresidenta també ha rebutjat la possibilitat d'acordar que Rajoy sigui investit a canvi de sotmetre's a una qüestió de confiança al cap de dos anys de legislatura, com farà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Segons Sáenz de Santamaría, en la mesura que cal “un govern estable” aquesta formula no encaixaria amb l'objectiu de la legislatura. “els espanyols ens han donat un mandat i cal treballar en qüestions crucials de país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona