Política

Societat

La marxa Som duu a Girona el seu missatge a favor de la democràcia participativa

Una cinquantena de persones va participar ahir en un acte a la plaça del Vi i va aportar les seves propostes al projecte, que avui continuarà a la Selva

Una cinquantena de persones –entre les quals alguns polítics d'ERC i la CUP– van participar ahir a la tarda a la rebuda de la columna de llevant de la marxa Som en un acte a la plaça del Vi, davant la llibreria Les Voltes. El coordinador de la marxa, Lluís Planas, va explicar que està formada per quatre columnes que confluiran el 31 de juliol a Montserrat i que té com a objectiu recórrer totes les comarques del Principat per traslladar el seu missatge a favor d'“un país nou que sigui una democràcia participativa”, a més de recollir propostes ciutadanes. Planas considera que “allò bo seria almenys votar per decidir temes importants un o dos cops cada any”. De fet, la idea és que els transmissors siguin la gent de la zona, que és qui es promou que siguin els que caminin a cada etapa per “portar el missatge de poble a poble”. En l'acte, també hi van participar Gisela Vicenç, de Sumate, que va llegir el manifest del projecte, i Carme Renedo, excoordinadora gironina de l'ANC, que va dir que la marxa Som “és un exemple de la tenacitat del poble català, que camina de fa temps amb decisió” i va fer una crida als partits independentistes a deixar-se de partidismes i fer com els ciutadans: “Caminem l'un al costat de l'altre sense preguntar d'on venim perquè tenim un horitzó compartit.” Va recalcar, però, que els ciutadans “no es desfaran de la il·lusió ni de l'humor” i va llegir una dotzena de piulades humorístiques sobre el procés. L'acte va acabar amb els assistents formant petites assemblees per fer les seves pròpies propostes al projecte. Totes les propostes es recullen en una arca –inspirada en l'espiral de Lluís M. Xirinachs– amb l'objectiu de dur-les totes al Parlament.

La marxa continuarà avui cap a Vilobí d'Onyar, on una cercavila de gegants la rebrà al Pont de la Tarongeta cap a les dues del migdia i hi haurà diversos actes al vespre a Can Roscada. Demà anirà fins a Santa Coloma, on també hi haurà actes a la tarda a la plaça Farners.

LA DATA

31.07.16
És el dia
que les quatre columnes (llevant, ponent, sud i metropolitana) acabaran alhora a Montserrat.

Últimes etapes per terres gironines

La columna de llevant, que va sortir de Berga el 12 de juny, ja ha passat pel Ripollès (del 14 al 17 de juny), la Garrotxa (del 17 al 20 de juny), el Pla de l'Estany (del 20 al 22 de juny), va tornar a passar per la Garrotxa (22 i 23 de juny), l'Alt Empordà (del 23 al 27 de juny) i el Baix Empordà (del 27 al 29 de juny). El 29 va entrar al Gironès, del qual en sortirà demà. El recorregut per la Selva es farà en dues tongades: de demà al 6 de juliol i del 13 al 15 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona