Política

Municipal

CDC i ERC aproven que Sánchez sigui l'alcaldessa de Monistrol de Calders

La moció de censura tira endavant en un ple tens celebrat en un dividit Centre Recreatiu

La CUP reitera que “no hi ha arguments locals de pes”

Sílvia Sánchez ja és la nova alcaldessa de Monistrol de Calders. Ahir al migdia va prendre possessió del càrrec després que els quatre regidors de CDC i MDI (vinculat a ERC) van aprovar la moció de censura contra el govern de la CUP.

L'ambient s'havia anat caldejant els darrers dies i ahir la divisió d'opinions es va traslladar al Centre Recreatiu, on es va celebrar el ple. S'hi van habilitar 156 cadires que es van ocupar. A les primeres files, militants i simpatitzants de CDC i ERC. A la resta, més al fons, el grup de suport a la CUP.

Va encetar l'acte Gustau Erill, un dels tres regidors de la CUP, que va presidir la mesa d'edat. Ho va aprofitar per tornar a reclamar la consulta. “Una moció de censura és una mesura excepcional que ha de ser fortament fonamentada, ja que si no pot derivar cap al terreny d'allò que és legal però no legítim per la manca de suport popular que aquí és evident”, va dir.

El secretari va llegir tot seguit la moció i els arguments de CDC i ERC: que “la CUP no té majoria i no ha buscat acords amb l'oposició” i que “no han donat compliment a diversos acords de ple”. El mateix text subratllava el tarannà que ara agafarà l'Ajuntament: “Un govern amb una majoria que fixarà els objectius de potenciar l'atenció a les persones, de millorar l'organització interna, de tenir la gestió urbanística com a prioritat, i de promoure l'economia i el turisme.”

Va agafar la paraula la candidata Sánchez, que va recordar que en les eleccions va ser la número 3 i que era independent, remarcant que no pertany “a cap partit polític” i que havia fet el pas “per fer un govern per a totes les persones”. I ho va repetir: “Totes”. Es va definir com una persona “propera i de tracte fàcil” i va dir que el ple no era una celebració: “Si la CUP ho hagués volgut, això no hauria passat.”

En un to quotidià, el fins ara alcalde Ramon Vancells va dir que no els havien donat temps “ni per cagar-la”, però va assegurar: “Tenim clar que deixem un poble més viu i que els arguments que han donat són pobres.” I va reclamar el dret a decidir: “Si votéssim ho veuríem clar.” Alba Baró, portaveu de la CUP, va afegir: “Aquí no s'acaba res, comencem una nova etapa i l'afrontem plens d'il·lusió.”

Enric Vilatersana, cap d'ERC que serà tinent d'alcalde, també va traslladar la responsabilitat a la CUP: “Han gestionat malament la minoria; si no fos així no seríem aquí.”

La CUP va demanar que la votació fos secreta per si hi havia “algun remordiment”. CDC i ERC van preferir fer-ho a mà alçada, i així es va fer. Sílvia Sánchez es va convertir en nova alcaldessa i, en aquell moment, els tres regidors de la CUP van baixar de l'escenari i amb tot el grup de suport es van col·locar al fons, dempeus i d'esquenes al lloc on el secretari feia oficial el canvi . Sánchez va agafar el micròfon ja com a alcaldessa: “M'hi deixaré la pell i no cauré en el parany de dividir el poble.” Un cop finalitzat el ple, Vancells va reiterar que la moció era una conseqüència del no de la CUP als pressupostos de Junts pel Sí. Sánchez ho va negar.

LES FRASES

Tenim clar que deixem un poble molt més viu i que els arguments que han donat són pobres
Ramon Vancells
fins ahir alcalde de monistrol de Calders (CUP)
La CUP ha gestionat malament la minoria que tenien, perquè si no fos així avui no seríem aquí
Enric Vilatersana
Nou tinent d'alcalde de Monistrol de calders (MDi-ERC)
M'hi deixaré la pell i no cauré en el parany de dividir el poble; farem un govern per a totes les persones
Sílvia Sánchez
Nova alcaldessa de Monistrol de calders (independent de CDC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera