Política

política catalana

la renovació de CDC

Demòcrates fixa quatre condicions per evitar demandar al Partit Demòcrata 

El líder de l'escissió independentista d'Unió, Antoni Castellà, reclama que el nou partit demostri que no existeix una “estratègia premeditada d'usurpació del nom”

Demòcrates de Catalunya, escissió independentista d'Unió, ha fixat aquest dilluns quatre condicions per evitar demandar el Partit Demòcrata Català (PDC) per la similitud entre els noms dels dos partits, encara que per ara ha decidit esgotar la via administrativa i acudir al Registre de partits. En roda de premsa a la seu a Barcelona, el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, acompanyat de Titón Laïlla i Carles Prats, ha criticat que “la vella política s'hagi creuat” al camí de la seva formació: “Hem topat amb la supèrbia i allò de que en política val tot. CDC tenia milers de possibilitats de noms en el seu congrés i ha hagut d'agafar el nostre”.

Per això, Demòcrates ha decidit de moment que, a l'empara de l'article 3 de la llei de Partits, acudir al registre de partits perquè “prenguin les mesures corresponents perquè no existeixi inducció a la confusió”. “És la mesura administrativa obligada que esgotarem abans de prendre qualsevol mesura judicial, encara que no volem arribar a la via judicial”, ha dit Castellà, que ha confiat en el fet que l'elecció del nom d'aquest nou partit no obeeix a “mala fe”. “Ens ho volem creure, però això es demostra amb fets”, ha avisat.

Per això, perquè el Partit Demòcrata demostri que en efecte no existeix una “estratègia premeditada d'usurpació del nom”, el dirigent ha exigit quatre condicions per evitar la via judicial si finalment el Registre no els donés la raó. 

Aquestes condicions serien la diferenciació en la utilització estètica de les sigles; una declaració explícita que no s'usarà el mateix logotip; evitar el color blau en l'estètica del partit per no induir a confusió; i no utilitzar el mateix “gentilici”, ja que Demòcrates “no és només la nostra adjectivació, sinó les sigles registrades”.

“Si no es prenen aquestes quatre mesures, haurà quedat demostrat que hi havia una estratègia premeditada i ens plantejarem llavors totes les vies jurídiques i polítiques de relació amb Convergència”, ha dit Castellà. En aquest sentit, ha recordat que Demòcrates té 22 alcaldes, 140 regidors i està en 80 grups municipals amb CDC, però també “podria afectar a tot, com la relació parlamentària” en el si del grup de Junts pel Sí al parlament català.

Just un dia abans que Demòcrates de Catalunya compleixi un any des de la seva constitució com partit, Castellà ha lamentat que ningú del Partit Demòcrata s'hagi dirigit a ells encara, i ha criticat que tampoc no s'informés a la militància d'aquesta nova formació de l'existència d'aquest article de la Llei de Partits, perquè “poguessin decidir amb llibertat” el nou nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona