Política

política

formació de govern

Iceta obre la porta a replantejar el no a Rajoy si aquest suma el suport de Ciutadans

El primer secretari del PSC creu que al líder del PP “li falta molt, molt per anar a una investidura amb possibilitats d'èxit”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que seria “temerari” i “irresponsable” que el PSOE facilités un govern espanyol de Mariano Rajoy si aquest només té els seus 137 diputats, perquè després no podria governar, però ha afegit que si aconsegueix més suports -i ha esmentat, en concret, Ciutadans-, s'està “en una altra situació que caldrà reflexionar i valorar”.

En declaracions aquest dijous a Antena 3, Iceta ha animat Mariano Rajoy a buscar més suports i ha opinat que si comptés amb Ciutadans i es presentés amb el suport de 169 “seria una posició de molta fortalesa per anar a una investidura i completar-la”.

Això sí, tot seguit ha puntualitzat que no està afirmant que el PSOE vagi a plantejar-se l'abstenció per facilitar el govern espanyol de Rajoy si Ciutadans passa de l'abstenció al sí, però ha afegit: “He dit que si no suma un sol suport més no ens moure'm de la nostra posició, perquè seria temerari. Si ho fa, estarem en una altra situació que caldrà reflexionar i valorar”.

Al seu entendre, a Rajoy “li falta molt, molt per anar a una investidura amb possibilitats d'èxit i seria molt temerari donar una abstenció a un president del Govern espanyol que no podrà garantir el Govern”, seria fins i tot “un mal servei a Espanya”.

De fet, ha argumentat que el PSOE ha de pensar en el país i en la necessitat que tingui un Govern espanyol, no només un president.

Dit això, ha mantingut que si Rajoy no aconsegueix ser investit “no s'acabarà el món” i li tocarà al socialista Pedro Sánchez “parlar amb tots” i exercir amb responsabilitat i prudència el lideratge del segon partit d'Espanya.

Això sí, després que el portaveu al Congrés de CDC, Francesc Homs, animés Sánchez a intentar formar Govern, Iceta li ha respost que “és el temps de Mariano Rajoy i el PSOE només hauria de prendre la iniciativa si Mariano Rajoy no ho aconsegueix, bé perquè no surt investit o bé perquè ni tan sols ho intentés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana