Política

NEUS LLOVERAS

ALCALDESSA DE VILANOVA I LA GELTRÚ (CIU), DIPUTADA AL PARLAMENT I PRESIDENTA DE L'AMI

“Hem de fer de Vilanova una ciutat neta i amable”

“Aquest mandat prioritzarem el manteniment; hem de fer un esforç per endreçar la ciutat i el ciutadà ho notarà i ho agrairà”

“No volem ser una ciutat turística sinó una ciutat en què també hi hagi turisme, sobretot familiar”

Puigde montista declarada.
Alcaldessa des del 2011 i diputada des de l'octubre del 2015, Neus Lloveras forma part de la nova fornada d'alcaldes convergents declaradament independentistes. Companya d'escó de l'ara president Puigdemont, és declarada una admiradora de l'home que va rellevar al capdavant de l'AMI . Creu que Puigdemont és un dels principals actius del partit

A cavall entre Vilanova i Barcelona, Neus Lloveras intenta compaginar la seva tasca d'alcaldessa amb la de diputada, decidida a canviar la seva ciutat en el si d'un nou estat independent.

Satisfeta, d'aquest primer any de govern ‘sociovergent'?
A nivell nacional, és evident que tenim visions molt diferents, però a nivell local compartim un projecte de ciutat molt similar. Aquest primer any hem treballat moltíssim i l'hem aprofitat molt. Tenim tres anys al davant molt bons. I la ciutat està responent molt bé; a Vilanova s'estan movent coses i això és positiu.
La veig molt optimista, tenint en compte la delicada situació econòmica en què es troba l'Ajuntament...
Sí, la situació encara és molt delicada, però ja hem superat els pitjors anys, que van ser el mandat anterior. Van ser quatre anys molt durs perquè vam entrar al govern en minoria i ens vam trobar un Ajuntament en situació de fallida, però ara comencem un segon mandat amb uns pressupostos equilibrats i sanejats. A partir d'aquí, només podem millorar. L'endeutament encara és elevat i no podem accedir a crèdits per fer inversions, per això la nostra aposta és aconseguir un finançament extern per altres vies.
La recuperació del port i la façana marítima com a centre d'activitat econòmica és la gran aposta del seu govern?
I tant. Durant l'anterior mandat vam poder tancar la històrica discussió de com havia de ser la façana marítima. És un projecte molt important per a la ciutat perquè va de la Rambla fins al far i són molts diners, entre 20 i 30 milions d'euros. Al setembre, la Generalitat començarà les obres d'urbanització de la plaça del Port amb una inversió d'un milió d'euros, i també s'ha acabat d'arranjar el passeig del Trajo de Garbí. I, a més, Costes de l'Estat realitzarà una important intervenció a la platja del Far per recuperar el seu aspecte natural.
S'eliminarà l'aparcament?
És que mai hi ha hagut aparcament, allà. Els cotxes aparcaven damunt la sorra i ara es reordenarà i es deixarà un petit aparcament a l'entrada per a persones amb problemes de mobilitat. I la resta de vehicles podran aparcar al port de pescadors.
I aquests 20 o 30 milions que calen, d'on sortiran?
Procurarem trobar finançament allà on puguem. Esperem que l'Estat n'assumeixi una part, i també hem presentat proposta als fons europeus Feder. Per al futur de Vilanova aquest projecte és vital, perquè ha de suposar un revulsiu econòmic.
Volen ser una ciutat turística?
Vilanova sempre ha estat una ciutat industrial amb un port, però hem viscut d'esquena al mar. Del que es tracta ara és d'arreglar la façana marítima per reactivar l'economia, però no volem ser una ciutat turística sinó una ciutat on també hi hagi turisme, i sobretot turisme familiar. No volem grans hotels, sinó oferir un turisme més urbà, amb petits establiments i apartaments turístics. Però no podem oblidar el dia a dia, i en aquest mandat bona part dels recursos municipals els destinarem a fer manteniment de la ciutat, que convé molt. Jo crec que es notarà. Hem de fer un esforç per endreçar la ciutat i projectar una imatge de ciutat neta i amable.
Parlem del procés. La pugna entre JxS i la CUP, com acabarà?
No ho sé. El que sé és que hauríem d'estar treballant tots per un mateix objectiu i deixar de banda les pugnes internes. Si no eixamplem la base independentista, aquests 18 mesos no hauran servit de gaires res. Si no recuperem el pacte d'estabilitat, no hi haurà procés cap a la independència. Encara ens queda molta feina per fer.
Se'n sortirà, Puigdemont, amb la qüestió de confiança?
És una decisió molt realista que espero que reforci el procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona