Política

JORDI COLOMÍ

PORTAVEU D'UPM I SOCI DEL GOVERN DE TORROELLA DE MONTGRÍ, AMB ERC-JUNTS I L'EST

“Ha estat sens dubte un pacte natural i necessari”

“El que s'ha demostrat al llarg d'aquest darrer any és que la suma entre CiU i ERC-Junts no ha funcionat”

“Hem fet un acte de generositat per salvar el mandat, i per això en cap moment hem demanat l'alcaldia”

Dedicació i treball
Jordi Colomí és allò que es diu un pencaire. Va ser regidor d'Urbanisme del 1991 fins al 2003. Mai ha tingut dedicació exclusiva i ha treballat en el món privat, tret de quan va ser cap de gabinet d'alcaldia a Salt, del 2007 al 2011. Ara torna, diu, amb força, ganes i experiència
Hem valorat, a l'hora de fer el pacte, amb qui podíem formar el millor equip possible

Jordi Colomí (UPM) torna a la primera plana de la política a Torroella de Montgrí arran del pacte amb ERC-Junts, que té l'alcaldia, i L'EST. Per aquest veterà polític, ara del que es tracta és de recuperar el diàleg i la capacitat de treballar en equip des d'una majoria que neix d'un pacte, diu, “natural i necessari”.

Com definira aquest pacte de govern?
Penso que, atesa la situació de l'Ajuntament de Torroella durant aquests darrers temps, jo el definira com un pacte natural i necessari.
Es queixaven que el govern no funcionava, però ara han pactat amb ERC-Junts, que en formava part. No és un contrasentit?
No, en absolut. Pensi que qui lidera la moció és precisament l'exsoci de CiU, ERC-Junts. Miri, el que sí s'ha demostrat és que la suma de CiU i ERC-Junts no ha funcionat. Aquest darrer any, i també ja en el mandat passat, Torroella no ha funcionat com nosaltres pensem que un ajuntament es mereix. I parlem des de l'experiència, perquè UPM va liderar la gran transformació d'aquest municipi.
Del que es tractava, doncs, era de buscar el millor equip?
Exactament! La nostra aposta ha estat clara perquè hem valorat amb qui podíem formar el millor equip possible. I ens hem decantat per ERC-Junts. I aquí vull agrair la generositat d'ERC-Junts i la de CiU, perquè ens oferien les mateixes coses per fer un pacte, després de la sortida del govern dels republicans. Però, com comento, el que ha prevalgut és poder bastir el millor equip possible. A més, s'ha tingut en compte la realitat territorial del municipi, que està format per dos grans pobles, que són Torroella i l'Estartit, i bastir un projecte en el qual treballarem, i molt.
Vostès volien l'alcaldia quan es negociava per formar el primer govern, després de les eleccions. Què ha canviat ara?
Ha passat un any de mandat. Nosaltres pensàvem que el canvi, el real, l'havia de liderar UPM. Això era així en aquell moment. A més, pensi que entre CiU, ERC-Junts i UPM hi ha una trentena de vots, que en un municipi de 12.000 habitants ens porta a una mena d'empat tècnic. Per això volíem liderar un canvi, perquè llavors ni Rufí ni Cordon pensàvem que ho podrien fer. Volíem recuperar el diàleg i el consens. Un any després, el que ha passat és que s'ha hagut de salvar el mandat. Per això hem preferit el diàleg, no imposar coses i intentar ajudar a fer el canvi que pensem que des d'UPM podem ajudar a fer. Penso que hem fet un acte de generositat, i per això no hem demanat l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia