Política

alemanya

Successos

Un home mata nou persones a trets a Munic i se suïcida

La policia considera que un dels cossos, localitzat a un quilòmetre dels fets, és el de l'únic atacant, de 18 anys i doble nacionalitat, alemanya i iraniana

Un vídeo difós a través de les xarxes socials mostra l'inici del tiroteig, davant d'un McDonalds

Almenys deu persones han mort, una de les quals seria l'autor de la matança, i diverses més haurien quedat ferides aquest divendres en un tiroteig en un centre comercial a Munic, al sud d'Alemanya.

La policia ha indicat aquesta matinada que l'atacant, trobat mort a un quilòmetre del centre comercial, seria l'únic autor de la matança: un jove de 18 anys i de doble nacionalitat, alemanya i iraniana.

La policia no té clar encara quin ha estat el motiu de l'atemptat, tot i que aquest divendres al vespre ja havien rebutjat que hi hagués indicis d'un de terrorisme islamista. De fet, alguns mitjans alemanys apunten també a la possibilitat que sigui un atac xenòfob. La policia ho està investigant.

Nombrosos agents de la policia alemanya han envoltat aquest divendres el centre Olympia , on helicòpters han sobrevolat la zona i hi ha hagut un gran desplegament d'ambulàncies i vehicles policials. L'objectiu ha estat desallotjar el centre i intentar localitzar el que en principi es creien, a partir del que han explicat els testimonis, eren tres autors.

El tiroteig ha tingut lloc cap a les 18h de la tarda. Segons el diari Bild, citant testimonis, l'atacant hauria creidat contra els estrangers.

. La policia ha alertat la població perquè no surti de casa ja que, segons es creia en un principi, els suposats atacants havien fugit del lloc dels fets.. Per això han demanat a través de missatges a les xarxes socials que la gent es quedés tancada a casa seva i que s'abstinguessin d'anar a llocs públics.

“Creiem que hi ha més d'un autor. Les primeres informacions han arribat a les 6h de la tarda, i sembla que el tiroteig ha començat en un McDonald's en el centre comercial. Encara hi ha gent dins del centre comercial. Estem intentat treure tota la gent de dins”, ha afirmat una portaveu de la policia a Reuters a quarts de vuit del vespre.

Diversos vídeos i imatges del tiroteig s'han difós per la xarxa, com aquest en què es pot veure el que sembla el mateix atacant del McDonalds al terrat del centre comercial, fent crides en alemany i disparant també.

El metro ha estat desallotjat, s'ha suspès el transport públic i s'ha evacuat l'estació central de Munic i la circulació de trens. La policia també ha demanat als conductors que abandonin les autopistes i carreteres en direcció a Munic per facilitar l'operatiu policial.

L'atac ha tingut lloc aquest divendres en què fa cinc anys que el fanàtic fonamentalista Anders Behring Breivik va assassinar 77 persones a l'illa d' Utoyaen, a Noruega, la seva creuada islamòfoba per “reconquerir Europa”.

El tiroteig té lloc pocs dies després que dilluns un jove afganès de 17 anys ataqués quatre persones amb una destral en un tren, també a Baviera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia