Política

Sobiranisme

La campanya d'estiu de l'ANC fa un gir social per defensar la república

Comença a Vic, amb la instal·lació de 400 creus per simbolitzar la mort del sistema sanitari català

Les infraestructures i els refugiats, temes a reclamar

Unes 400 creus plantades a la plaça Major de Vic –per simbolitzar la mort del sistema sanitari català, tal com es va constatar en la conversa entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso: “Les hemos destrozado el sistema sanitario”– van escenificar ahir l'arrencada de la campanya d'estiu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la capital osonenca. Aquest any, les accions que es faran durant les pròximes setmanes arreu de Catalunya (i fins al 4 de setembre) van encaminades a “evidenciar que l'única solució és la república catalana”, com va dir Oriol Codina, coordinador de la comissió de mobilització de l'entitat, davant de qüestions socials que van des de la manca d'un sistema sanitari “més proper a la gent que el necessita” fins a la deficiència d'infraestructures com ara rodalies o la incapacitat actual de poder acollir refugiats.

La campanya, “més austera que altres anys”, ja va començar ahir al matí amb la distribució de 100.000 fulls volants davant de centres sanitaris i hospitalaris del país. La temàtica de les accions serà variada, com també els llocs on es faran. “Moltes es traslladaran a la platja per apropar-nos més a la gent”, va destacar Codina. L'ANC pretén ser present en una cinquantena de platges del litoral català. Els dies 6 i 7 d'agost està previst que es faci “la primera gran jornada a la platja” en uns quants punts de manera simultània, amb el suport de les territorials de l'ANC de l'interior. Un altre aspecte que també es vol reforçar és el de la internacionalització, “per buscar complicitats amb l'exterior”. En aquest sentit, es distribuiran fulls volants als turistes per informar-los de l'objectiu de la campanya.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, va deixar clar que totes les accions van encaminades a “denunciar els greuges que l'Estat espanyol té amb la societat catalana i, per tant, que la necessitat de canviar d'estat és imprescindible”. Pel que fa a l'enquesta que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) va fer pública ahir, Sànchez va dir que “reforça i posa de manifest que la base de l'independentisme no només es manté, sinó que creix”. Segons ell, aquestes dades “ens obliguen a reforçar l'optimisme i a prémer l'accelerador”. “Resoldre l'encaix implica fer un referèndum amb el qual els ciutadans es puguin expressar”, va dir.

LA FRASE

[Les dades del CEO] ens obliguen a reforçar l'optimisme i a prémer l'accelerador
L
Jordi Sànchez
president de l'assemblea nacional catalana (ANC)

LA XIFRA

100.000
fulls
volants es van començar a repartir ahir a diversos centres d'atenció primària i hospitals del territori català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona