Política

Alemanya

Successos

La policia creu que el tiroteig de Munic és un “acte de bogeria”

Descarta que la motivació del jove de 18 anys, alemany-iranià i nascut a Munic, tingui qualsevol vinculació amb Estat Islàmic i apunten a problemes psiquiàtrics. Veuen “connexions” amb l'assassí noruec Breivik i altres agressors de matances similars

Vuit de les nou víctimes tenen entre 14 i 20 anys i van rebre trets al restaurant, al carrer i al centre comercial

Va utilitzar un perfil fals de Facebook per convidar coneguts a anar al McDonalds, on va iniciar el tiroteig

La policia de Munic no ha trobat res que relacioni el responsable del tiroteig i la matança de Munic d'aquest divendres amb Estat Islàmic, després d'escorcollar la casa de l'autor, Ali David Sonboly, i ho vincula a un “acte de bogeria”. La policia també ha assegurat que estava “obsessionat” amb la violència i per això veu més “connexions” amb l'assassí fanàtic fonamentalista noruec Anders Breivik, que ahir va fer cinc anys va matar 77 persones a Oslo i l'illa d'Utoya. Però també amb altres autors de matances indiscriminades similars, com el de Tim Kretschmer, el jove de 17 anys que el 2009 va matar 15 persones en la seva antiga escola de Winnenden (sud-est d'Alemanya) u després es va suïcidar.

La policia ha confirmat la mort de 9 persones i el resultat de 27 persones ferides, tres de les quals greus -entre elles un nen de 13 anys. Dels morts, la policia ha dit que són veïns de Munic, que -hi ha tres dones i que vuit dels nou morts tenen entre 14 i 20 anys (tres de 14, dos de 15, un de 17, un de 19, un de 20 i una de 45). Van morir al restaurant, al carrer i al centre comercial pels trets disparats amb una pistola il·legal de 9 i mil·límetres.

La policia assenyala que el jove, de 18 anys nascut i crescut a Munic i amb doble nacionalitat alemanya i iraniana, tenia problemes psiquiàtrics, patia algun tipus de depressió, i i s'inclinen per pensar que es tractaria d'un acte de bogeria. En roda de premsa, un portaveu policial ha considerat “obvi” la “connexió” entre l'autor del tiroteig de Munic i l'assassí noruec Anders Behring Breivik . Asseguren que Ali Sonboly estava “obsessionat” amb la violència.

Segons el portaveu policial, en el registre a casa seva s'ha pogut comprovar que el jove havia consultat altres casos d'atacs similars al que va perpetrar ell mateix aquest divendres, amb tret indiscriminats i en què la motivació estaria vinculada a un atac de bogeria, no polítics. També s'ha trobat molts articles sobre accions policials i el llibre Amok, per què maten els estudiants.

Pàgina a Facebook

La policia també ha informat en roda de premsa aquest dissabte que s'investiga un compte de Facebook a través del qual l'atacant de Munic, podria haver convidat alguns coneguts a l'establiment del McDonalds on va començar l'atac amb l'excusa de convidar-los. De fet, segons informa The Telegraph, el jove va crear un perfil fals de Facebook, sota l'aparença d'una adolescent, des d'on va fer crides per convidar la gent a anar al McDonald's.

També s'ha explicat que l'assassí va cridar haver patit bullying durant anys mentre disparava i abans de suïcidar-se.

La policia assegura que ha de seguir investigant el seu entorn, que encara no ha pogut interrogar els pares i el germà, i que també ha d'investigar d'on va treure les pistoles, ja que no tenia permís d'armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona