Política

Clinton i Kaine es presenten com la fórmula oposada al republicà Donald Trump

El candidat a vicepresident potencia la capacitat del partit per atreure la comunitat hispana

WikiLeaks filtra correus de la cúpula demòcrata que ridiculitzen Sanders

Hillary Clinton i Tim Kaine, el tàndem demòcrata per a les eleccions presidencials dels EUA, es van presentar ahir en societat com el duo de la unitat al qual s'han d'apuntar tots aquells que vulguin derrotar Donald Trump i Mike Pence, els flamants candidats republicans. En el seu primer acte conjunt, dos dies abans de l'inici de la convenció dels progressistes a Filadèlfia que els ha de consolidar com a aspirants oficials, tots dos van decidir presentar-se com una parella de futur, en positiu i amb una visió totalment oposada al magnat.

Entre elogis constants, Clinton i Kaine van fer dos discursos plens d'esperança i progrés. Sembla que l'estratègia dels primers passos de la campanya presidencial contra la parella Trump-Pence serà precisament defugir el missatge amb què va acabar fa dos dies la convenció del partit republicà
a Cleveland: uns Estats Units foscos i sense futur que només es poden salvar amb l'acció d'un home, Donald Trump. “Va dir «jo sol» [puc arreglar els Estats Units]. Això no és democràcia”, va etzibar Clinton. “No només està equivocat, sinó que està perillosament equivocat”, hi va afegir la candidata demòcrata a la Casa Blanca.

L'acte d'ahir era també la presentació en públic
de Kaine com a vicepresident, després que el seu nom s'hagués anunciat divendres al vespre a través de les xarxes socials. Kaine, senador per Virgínia i amb una llarga experiència en càrrecs públics, és una aposta segura, més centrada a potenciar la imatge d'experiència política que a buscar l'electorat més progressista del partit demòcrata, aquell que va donar suport al senador Bernie Sanders i que volia Elizabeth Warren, la líder del sector més a l'esquerra del partit, com a companya de fórmula
de l'exsecretària d'Estat nord-americana.

Clinton es va desfer en elogis cap al seu candidat a vicepresident. “Està més que qualificat per al càrrec, i ens podrà liderar des del primer dia”, va assegurar. “És un progressista a qui li agrada que
les coses es facin, i aquest és el tipus d'home que m'agrada”, hi va afegir. L'elecció de Tim Kaine és, a més, un pas clar a la recerca del vot hispà. L'exgovernador de Virgínia i actual senador parla un castellà fluid, com va demostrar en el primer míting com a candidat a la vicepresidència. “Serem compañeros del alma en la gran lucha que ens espera”, va dir, i va ser especialment vehement en la promesa de la reforma migratòria, una qüestió en què treballaran “els primers cent dies de mandat”. També per això, la presentació en societat es va produir a Miami: Florida és el feu per excel·lència de la població llatinoamericana i un estat clau per vèncer al novembre.

Però no tot són alegries a l'entorn de Clinton. Després de deixar enrere l'escàndol dels correus electrònics i el servidor privat, amb més ombres de les desitjades, la matinada de dissabte, WikiLeaks va filtrar 19.252 correus electrònics de la cúpula del Partit Demòcrata en què es posa en evidència la preferència per l'exsecretària d'Estat durant les primàries i es ridiculitza la campanya del senador Bernie Sanders atacant-lo fins i tot per les seves creences religioses.

LES FRASES

Tim Kaine és tot allò que Donald Trump i Mike Pence [el tàndem republicà] no són
Hillary Clinton
virtual candidata demòcrata a la presidència dels EUA
Hillary Clinton és directament oposada a Donald Trump. Ella no insulta la gent, sinó que l'escolta
Tim Kaine
virtual candidat demòcrata a la vicepresidència dels EUA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona