Política

POLÍTICA

Vilafant reclama que la Generalitat li pagui el que li deu

El consistori vol que el govern reconegui el deute de 817.000 euros i que s'estableixi un calendari de pagament

L'Ajuntament de Vilafant reclama a la Generalitat que reconegui i pagui el deute de 817.000 euros que té amb el municipi. La reclamació es va fer la setmana passada, durant el ple del mes de juliol, i tots els regidors de l'Ajuntament, tant els que tenen responsabilitats de govern com els que en tenen a l'oposició, hi van votar a favor. La moció va ser una iniciativa del grup municipal del PSC, el majoritari al consistori, que la va defensar.

La xifra que vol que la Generalitat reconegui és exactament de 817.000 euros i la petició es va efectuar de manera coral perquè en el text de la moció aprovada s'esmenta també que es faci extensiva a tot el món local català.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va valorar “la unanimitat mostrada pel ple municipal en la reclamació d'uns diners que són necessaris” per a l'Ajuntament. A més, l'alcaldessa va remarcar que es reclama també l'elaboració d'un calendari de pagament, “una acció indispensable per poder programar les accions i inversions a realitzar des de Vilafant”.

En la moció es fan altres peticions a la Generalitat, com ara que publiqui trimestralment al web de la Transparència el deute reconegut amb cada municipi amb el detall per concepte i any del deute, o elaborar i presentar un calendari de noves convocatòries per activar els diferents instruments de cooperació local.

També es fa una petició per als pressupostos del 2017: que prevegin un augment de les dotacions econòmiques per al fons de cooperació comarcal i local; un nou fons per a la inversió local que substitueixi el Puosc i, finalment, que també en els futurs comptes s'autoritzin les transferències necessàries per crear un fons extraordinari per donar suport a accions de foment de l'ocupació i activació econòmica que desenvolupen els ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia