Política

ESTATS UNITS

Verizon, el principal operador de telefonia mòbil, compra Yahoo

El grup nord-americà de telecomunicacions Verizon va confirmar ahir que ha arribat a un “acord definitiu” per comprar el negoci operatiu de Yahoo per uns 4.830 milions de dòlars (uns 4.400 milions d'euros). S'espera que l'acord, pendent de l'aprovació dels reguladors, es tanqui el primer trimestre de l'any vinent, segons van informar totes dues empreses en un comunicat conjunt. Fins llavors, Yahoo continuarà operant independentment. El conveni no inclou actius com ara la participació de Yahoo en el grup de comerç electrònic xinès Alibaba ni la que té a Yahoo Japan.

L'operació es va confirmar dies després que se sabés per filtracions que Verizon, el primer operador de telefonia mòbil dels Estats Units, s'havia quedat sol en les gestions finals per comprar Yahoo. Amb aquesta adquisició, Verizon té intenció d'unir el negoci de Yahoo amb el d'AOL, una companyia que en el passat va tenir tanta glòria com Yahoo i que el grup de telecomunicacions va comprar el 2014 per uns 4.400 milions de dòlars. “La compra de Yahoo situarà Verizon en una posició altament competitiva com una companyia global de mitjans de comunicació mòbils, i ajudarà a accelerar el nostre flux d'ingressos en la publicitat digital”, va declarar el president de Verizon, Lowell McAdam. Per la seva banda, Marissa Mayer, consellera delegada de Yahoo, va assegurar que aquesta firma “ha canviat el món i ho continuarà fent amb la seva unió a Verizon i AOL”. Yahoo va rebutjar el 2008 una oferta de compra de Microsoft –per fins a 47.000 milions de dòlars– i la seva capitalització borsària va superar els 100.000 milions de dòlars durant la bombolla d'internet. Però avui dia la seva valorització en borsa se situa en els 37.000 milions, una xifra que reflecteix bàsicament el valor de les seves participacions en les companyies asiàtiques Alibaba i Yahoo Japan. Fundada el 1994, Yahoo es va arribar a convertir en el principal motor de cerques a Internet, abans de ser destronada per Google, actualment la segona empresa per capitalització borsària dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona