Política

TERRORISME

Estat Islàmic diu que l'autor de l'atemptat d'Ansbach és un dels seus “soldats”

Reivindica l'atac a través de l'agència de notícies gihadista Amaq

“Va portar a terme l'operació en resposta a les crides a atacar els països de la coalició que lluita contra l'Estat Islàmic”

Un “soldat” d'Estat Islàmic és el responsable de l'atemptat suïcida d'aquest diumenge en el qual van resultar ferides una desena de persones a la localitat alemanya d'Ansbach, al nord de Baviera. L'atacant és l'únic mort. “Va portar a terme l'operació en resposta a les crides a atacar els països de la coalició que lluita contra l'Estat Islàmic”, ha informat l'agència de notícies gihadista Amaq i recull el grup d'estudis sobre gihadisme SITE.

Anteriorment, el ministre de l'Interior bavarès, Joachim Herrmann, havia revelat que el responsable de l'atemptat, un sirià al qual se li havia denegat l'asil, tenia en el seu telèfon mòbil i en el seu ordinador vídeos de contingut gihadista, entre els quals n'hi ha almenys un en què jurava lleialtat a Estat Islàmic.

El terrorista, la identitat del qual no ha transcendit, jura lleialtat al líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, si bé no existeixen indicis que confirmin la implicació d'algun grup internacional en aquest atemptat.

Alhora, amenaça en àrab amb cometre atemptats com a “venjança” contra Alemanya.

Herrmann ha ofert aquestes conclusions després d'una “traducció provisional” de la documentació i ha subratllat, ja “sens dubte”, no només que el que ha passat a Ansbach es va tractar d'un “atac terrorista”, sinó que tenia “rerefons islamista”.

Les autoritats han confiscat nombroses proves en un escorcoll a l'habitatge de l'autor i, així, han pogut confirmar que el terrorista pretenia causar més víctimes i no ser l'únic mort, en espera de l'anàlisi que es realitzin de les esmentades evidències en les pròximes hores.

Entre els objectes trobats hi ha material amb el qual s'haurien pogut fabricar altres bombes, informa el diari Die Welt.

Les forces de seguretat, tot i això, no han confirmat de moment que existeixin altres còmplices.

Refugiat

L'atacant, d'origen sirià, va arribar a Alemanya el 3 de juliol del 2014 i s'enfrontava a un procés de deportació.

El Govern federal ha confirmat que anava a ser expulsat a Bulgària, després que se li hagués denegat la petició d'asil i expirés el permís de residència.

La Policia ha explicat que, abans d'immolar-se, va intentar accedir al recinte on s'estava celebrant un festival de música on assistien unes 2.000 persones.

Finalment, va detonar els explosius que portava en una motxilla al costat d'un bar pròxim, fet que va deixar 15 ferits, segons l'últim balanç.

Més seguretat

Alemanya ha patit als últims dies una onada d'atacs que ha portat el Govern espanyol a revisar la seguretat a tot el país.

El ministre de l'Interior alemany, Thomas de Maizière, ha confirmat en roda de premsa que és “especialment important” augmentar la presència policial en espais públics.

Per aquest motiu, hi haurà més forces de seguretat en instal·lacions com estacions de tren o aeroports, i alhora també es portaran a terme més escorcolls en zones pròximes a la frontera.

En aquest últim punt, De Maizière ha avançat controls a l'atzar, “que no són visibles però sí molt efectius”.

Una portaveu del Govern, Ulrike Demmer, ha assenyalat que és massa aviat per determinar si cal un canvi en la política de refugiats i ha cridat a esperar els resultats de les investigacions, segons l'agència Reuters.

Tot i això, sí que ha volgut desvincular l'explosió d'Ansbach i altres actes previs d'una possible imatge “uniforme” sobre els que han acudit a Alemanya a la recerca de protecció.

“La majoria dels terroristes que han perpetrat atacs a Europa durant els últims mesos no eren refugiats”, ha recordat.

En canvi, el secretari general de la Unió Social Cristiana (CSU) de Baviera, Andreas Scheuer, ha reclamat una auditoria general de “tots” els refugiats per descartar possibles amenaces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES