Política

El PDC aparca la polèmica per la votació al Congrés

La direcció fa pinya amb Homs després del debat intern, però es conjura per coordinar el missatge amb un comitè d'enllaç amb els càrrecs institucionals

Les primàries territorials, el 30-S

La gestió del grup parlamentari a Madrid de la polèmica per la votació opaca dels diputats de CDC a la mesa del Congrés va impactar contra les primàries del Partit Demòcrata Català, justament quan el partit intentava exhibir noves formes i fons, i també va ocupar ahir la primera reunió de la nova direcció executiva de la formació. Els de Marta Pascal i David Bonvehí van fer pinya públicament amb Francesc Homs, que va participar en la primera trobada de la renovada cúpula. “Estricta i plena confiança en els vuit diputats encapçalats per Homs a Madrid”, es va refermar Pascal. La coordinadora general del PDC va reiterar que “no existeix ni existirà cap pacte amb el PP”. Però en la reunió de la direcció executiva es va produir un intens debat, segons fonts del PDC, després que aflorés públicament el malestar intern per les explicacions donades per Homs. Sense anar més lluny, l'alcalde d'Igualada i membre de la cúpula, Marc Castells, va arribar a sentenciar a Catalunya Ràdio que “no es pot tractar la gent d'idiota”.

El nou PDC pretén renovar les formes de la vella Convergència i assegurar que el nou segell es trasllada als fronts institucionals. Precisament per relligar el missatge polític dels càrrecs electes i públics amb la direcció de Pascal i Bonvehí, la cúpula va acordar la constitució d'un comitè d'enllaç a partir del mes de setembre. “Ha de permetre decidir molt bé l'estratègia política dels propers mesos”, va explicar la coordinadora general de la formació. Un detall simbòlic és que a la primera reunió no hi va assistir Artur Mas, sinó Neus Munté.

La direcció també va fixar el calendari per a la renovació de l'estructura territorial i sectorial. El 30 de setembre i l'1 d'octubre se celebraran les primàries per als presidents de les federacions i els caps comarcals, i s'aprofitarà la convocatòria per fer la segona volta de l'elecció del defensor de l'associat. Al setembre també es constituirà el nou consell nacional, presidit per Mercè Conesa, i el comitè nacional, que és l'òrgan de direcció ampliat amb representants de tots els àmbits del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
Carib

Dimiteix el primer ministre d'Haití

barcelona