Política

POLÍTICA

Felip VI es mostra “preocupat” per la investidura

El diputat de Nueva Canarias diu que el monarca demana fer “un gran esforç” i adverteix que si no hi ha acord el procés “no es pot acabar dijous”

La ronda continuarà dimarts i dimecres amb la resta de grups a la Zarzuela

Felip VI es mostra “preocupat” per les dificultats per assolir una investidura i creu que cal explorar “totes les possibilitats” per fer-la possible. Així li ho ha transmès al diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, a la primera de les reunions que farà fins dijous en el marc de la ronda de consultes. Segons Quevedo, el monarca creu que cal fer “un gran esforç” i, en cas que no existeixi acord aquesta setmana, la recerca d'una entesa “no es pot acabar dijous”.

Quevedo ha fet aquestes manifestacions després de la reunió de 40 minuts que ha fet amb el monarca a La Zarzuela. És la primera de la ronda de consultes als representants dels partits polítics del Congrés, que aquest dimarts ha continuat amb Foro Asturias, Coalición Canaria, UPN i IU .

Segons Quevedo, ha trobat el cap de l'Estat “receptiu, responsabilitzat i preocupat” per les dificultats en aquest procés. Ha apuntat a la necessitat que les formacions facin concessions per facilitar la investidura i també a la conveniència de seguir negociant fins que hi hagi acord.

El monarca ha demanat un “gran esforç” als partits. També a Quevedo, que tal com van apuntar alguns mitjans després de les eleccions, podria tenir la clau de la investidura amb la seva abstenció.

Amb tot, ha reiterat que la seva intenció és mantenir el 'no' a Mariano Rajoy i no desmarcar-se del criteri del PSOE –amb qui va concórrer en coalició a les eleccions- en tot el procés, tot i que també ha retret a Rajoy que no s'hagi posat en contacte amb ell en el marc de les negociacions per a la investidura.

Aquest dimecres Felip VI rebrà el portaveu del PNB, Aitor Esteban (10.30), la d'En Marea, Alexandra Fernández (11.30), el del Partit Demòcrata Català, Francesc Homs (12.30), el de Compromís, Joan Baldovi (17.00) i el d'En Comú Podem, Xavier Domènech (18.00).

Finalment, el dijous 28 d'abril tancarà les consultes amb els líders de les quatre principals formacions espanyoles. El primer serà el president de C's, Albert Rivera (10.30), seguit pel de Podem, Pablo Iglesias (11.30), i el del PSOE, Pedro Sánchez (12.30). A la tarda rebrà el líder del PP, Mariano Rajoy (17.00).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia