Política

Fachín liderarà Podem amb un suport ampli

El nou secretari general del partit promet donar veu a les bases

Els pronòstics indicaven que la secretaria general de Podem a Catalunya estaria entre Jéssica Albiach i Albano-Dante Fachín. D'aquest últim es destacava que havia fet molta feina en el territori del partit, que hi estava molt connectat. I al capdavall, això ha estat fonamental per decantar la balança en les primàries per a la direcció del partit, que han acabat atorgant al diputat de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) al Parlament uns resultats d'una contundència inesperada.

Segons va donar a conèixer ahir el secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, des de Madrid, Fachín va sortir escollit nou secretari general del partit a Catalunya amb un 41,96% dels volts (amb 2.453 vots dels 6.927 inscrits que van votar). Això el situa amb més del doble de vots que la segona candidata, la també diputada de CSQP Jéssica Albiach, que en va tenir 1.390 (un 23,78%), tant sols una mica per davant del tercer en discòrdia, el diputat d'una altra confluència, la d'En Comú Podem al Congrés, Raimundo Viejo (1.137 vots, un 19,43% del total). Oscar Guardingo i Rafa García van treure menys del 10% dels vots i van quedar fora de qualsevol representació al consell ciutadà. Aquest òrgan de direcció –l'equivalent a una executiva–, que es temia que pogués quedar molt fragmentat, finalment estarà sota una majoria àmplia de la candidatura de Fachín (que hi col·loca el màxim de 24 membres que per reglament hi podia tenir). La resta són set membres de la llista d'Albiach i tres de la de Viejo.

Amb rostre més que satisfet, Fachín va prometre prendre “decisions des de baix” i generar “debats de base” que fins ara hi havia hagut “dificultats” per fer-se. Entre els quals va esmentar la posició que Podem ha de tenir sobre el referèndum unilateral d'independència, però també “molts altres problemes pels quals ha nascut l'organització” –va dir–, com ara el de la corrupció, un dels seus cavalls de batalla política. Fachín també va estendre la mà a Albiach, companya seva al Parlament i amb qui durant el procés de primàries han demostrat capacitat d'entesa. Fachín va ser felicitat pel líder del partit estatal, Pablo Iglesias, amb un missatge de Telegram “carregat d'emoticons”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona