Política

Formació d'un nou govern a Espanya

El PSOE diu que el processament del PP referma el seu ‘no' a la investidura de Rajoy

Hernando assenyala que cal esperar als informes dels serveis jurídics de la cambra per veure si el PDC es pot constituir com a grup propi

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha assegurat aquest dimecres que el processament del Partit Popular com a persona jurídica per destrucció de proves i encobriment referma el ‘no' de la seva formació a la investidura de Mariano Rajoy. Així ho ha manifestat Hernando a la cambra baixa on ha afegit que els socialistes sol·licitaran la compareixença del president espanyol en funcions en cas que la interlocutòria de la titular d'Instrucció número 32 de Madrid sigui “ferma” d'aquí a 10 dies. També ha assenyalat que els socialistes sempre s'han mostrat proclius a fer interpretacions del reglament de la cambra que permetin la formació de grups parlamentaris i que en el cas del PDC cal esperar a l'informe dels serveis jurídics.

Antonio Hernando ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans de comunicació al Congrés per anunciar que els socialistes demanaran la compareixença del president del govern espanyol en funcions, Marino Rajoy, perquè doni les explicacions polítiques pertinents pel processament del Partit Popular com a persona jurídica per destrucció de proves i encobriment. “Avui anuncio que si aquesta interlocutòria adquireix fermesa el PSOE sol·licitarà compareixença de Rajoy perquè doni compte de les seves responsabilitats i esperem tenir el suport de tots els grups”, ha manifestat Hernando. El dirigent socialista també ha explicat que el Partit Popular és present a 4 sumaris judicials més com a responsable a títol lucratiu o com a responsable civil.

Així mateix, ha recordat que el grup socialista va sol·licitar en més de 20 ocasions la compareixença del president espanyol en funcions durant la desena legislatura pel cas Bárcenas, pel suposat finançament irregular i les trames de corrupció i pels suposats sobresous, i ha lamentat que els populars s'hi van oposar en totes elles gràcies a la seva majoria absoluta. Hernando també ha denunciat que la passada legislatura el govern espanyol fugís del control parlamentari al·legant que un executiu en funcions no s'ha de sotmetre al control de la cambra.

Finalment, el portaveu del PSOE al Congrés s'ha referit a la possibilitat que la Mesa del Congrés accepti la petició del Partit Demòcrata Català a constituir-se com a grup propi assegurat que cal esperar a l'informe dels serveis jurídics de la cambra per veure les possibilitats que tenen els nacionalistes catalans. “El nostre grup sempre ha estat procliu i flexible a la interpretació del reglament sempre que hi hagi alguna possibilitat de constituir-se com a grup”, ha manifestat, tot afegint que quan no ha estat possible els socialistes s'hi ha oposat. En aquest sentit, ha explicat que cal esperar l'informe i conèixer “l'opinió qualificada dels serveis de la cambra sobre les possibilitats en aquest cas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia