Política

Sobiranisme

Procés Constituent

L'ANC, Òmnium i AMI celebren que el Parlament ratifiqui les conclusions del procés constituent

Les entitats independentistes qualifiquen la votació “d'acte de dignitat”

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, han mostrat aquest dimecres al Parlament la seva “satisfacció” perquè la majoria de la cambra “ha fet un acte de dignitat” i han reiterat la importància, que al seu parer, té que les manifestacions de la Diada siguin multitudinàries. Tots tres han fet declaracions junts tant bon punt ha acabat la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent que inclouen un “mecanisme unilateral d'exercici democràtic que servirà per activar la convocatòria de l'Assemblea Constituent”.

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha dit que aquest dimecres toca expressar la satisfacció perquè la majoria del Parlament ha fet un “acte de dignitat” i ha posat en valor el mandat del 27S, “preservant la llibertat d'acció dels diputats”, ha dit. El president de l'ANC ha afegit que “ara toca a la societat donar suport al procés” i ha tornat a convocar a manifestar-se al carrer l'Onze de setembre. Segons Sànchez, ratificant les conclusions de la comissió del Procés Constituent, la cambra ha fet un “altre acte de coherència” amb la “majoria independentista” que “vol al República Catalana”.

Per la seva banda, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha dit que aquest dimecres és un “dia d'esperança i optimisme” i ho ha relacionat amb l'inici del curs polític al setembre tot dient que “és l'avantsala de la qüestió de confiança del 28 de setembre”. Cuixart ha emplaçat els polítics a “continuar treballant de manera ferma” i, com Sànchez, ha reiterat que les entitats independentistes estan preparades per sortir al carrer a la Diada. Pel president d'Òmnium Cultural, amb la votació d'aquest dimecres “el poble demostra que supera els esculls i que no hi haurà cap tribunal que ens digui quines són les lleis que ens han de regir”.

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha destacat “el missatge d'optimisme” que suposa la votació i ha volgut destacar “l'esgarrifança” que, segons ella, ha sentit amb “les amenaces que s'han sentit”. Lloveras ha posat d'exemple que alguns grups de l'oposició preguntessin a JxSí i la CUP si eren conscients del que estaven a punt de fer. La també alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha assegurat que “les lleis es poden modificar”. “Estem envoltats d'actituds antidemocràtiques que ens reafirmen en la voluntat de voler treballar en un país molt diferent on les normes també siguin diferents de les de l'Estat espanyol”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona