Política

Formació d'un nou govern a Espanya

C's “celebra” que Rajoy hagi acceptat l'encàrrec però es manté en l'abstenció: “No ha canviat res”

Villegas considera “normal” que el Congrés doni “un marge” al candidat però demana que aclareixi que es presentarà a la investidura

El vicesecretari general de C's, José Manuel Villegas, ha “celebrat” aquest dijous que Rajoy hagi acceptat l'encàrrec del rei Felip VI de formar govern, però ha insistit que la seva formació “ja te decidida” la seva abstenció a una investidura de Rajoy i només votaria “sí' a un candidat “de renovació. “No ha canviat res”, ha dit, i “votarem no a la primera votació i ens abstindrem a la segona”. Segons Villegas, C's assistirà a les reunions i negociacions on sigui convocada però no hi ha possibilitat d'un canvi de posició. “Estem disposats a parlar amb el candidat, però ja hem passat del 'no' a l'abstenció per ajudar a desbloquejar aquesta situació” i Rajoy “ha de buscar aquesta abstenció d'altres partits”. També ha reclamat a Rajoy que esvaeixi qualsevol dubte sobre la possibilitat que no es presenti a les eleccions i ha apuntat que és “normal” que el Congrés doni “un marge” de temps a Rajoy per buscar suports. En tot cas l'ha emplaçat a fer públic aviat la data en què se sotmetrà al criteri de la cambra baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia