Política

Clinton accepta la nominació i promet ser la presidenta de “tots” els nord-americans

La candidata demòcrata carrega durant el seu discurs contra el seu rival republicà, Donald Trump

“Prou amb la intolerància i la grandiloqüència Trump no està oferint un canvi real, està oferint promeses buides”, ha afirmat

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ha acceptat la nominació demòcrata per convertir-se en la primera candidata a ser la presidenta dels EUA. En el seu discurs aquesta matinada Clinton ha promès que, si guanya les eleccions serà la presidenta de “tots” els nord-americans, “de demòcrates, independents i republicans”, tant dels qui votin per ella com dels que no ho facin.

“Portaré totes les vostres històries i veus amb mi a la Casa Blanca”, ha dit en el seu discurs d'acceptació davant la Convenció Demòcrata a Filadèlfia.

En l'inici de la seva intervenció, s'ha dirigit als seguidors del seu rival en les primàries, el senador Bernie Sanders, a qui ha assegurat: “La vostra causa és la nostra causa”.

Clinton ha dit que els EUA necessita les “energies” i la “passió” que han tingut els seguidors del senador en la seva campanya.

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump “que vol dividir-nos” de la resta del món, i entre nosaltres, ha advertit, que ha estat interrompuda pels aplaudiments del públic en diversos moment del discurs.

“No construirem un mur”, ha afirmat Clinton en referència al que vol edificar Trump en la frontera amb Mèxic, i ha afegit que, en lloc d'això, construirà “una economia on tot el món que vulgui una bona feina, en pugui tenir una”.

També ha denunciat el “racisme sistèmic” que pateixen les comunitats negra i llatina als EUA, en prometre una reforma del sistema judicial i un control més gran de les armes. “Hem de curar les divisions en el nostre país”, ha declarat Clinton.

“Quan no hi ha sostre, el cel és el límit”, ha repetit en el seu discurs d'acceptació, en què ha assegurat que aquesta història que ha començat amb ella “serà escrita per tots” en els pròxims anys quan arribi a la Casa Blanca.

Més forts junts no és només un eslògan de la nostra campanya. És el principi que sempre hem sigut”, ha dit.

En un equilibrat i potent discurs, Clinton ha barrejat la defensa dels valors nord-americans amb les crítiques al seu rival republicà, Donald Trump, a qui amb dosis d'ironia, ha atacat en diverses ocasions.

“Prou amb la intolerància i la grandiloqüència. Donald Trump no està oferint un canvi real, està oferint promeses buides. És la trista veritat. No hi ha un altre Donald Trump. Això és tot”, ha sentenciat.

“Un home al qui pots provocar amb un tuit, no és un home en el qual puguem confiar amb armes nuclears”, ha dit, en referència a les continuades batalles dialèctiques que manté Trump a través de les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia