Política

Sobiranisme

Procés constituent

Iceta: “Quan algú se salta un semàfor en vermell, si l'enganxen, el multen”

El líder del PSC vaticina “conseqüències” del tribunal per als que “conscientment van fer una cosa que no era constitucional”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, vaticina que la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent acabaran provocant “conseqüències” del Tribunal Constitucional, i més després de la voluntat manifestada pel govern espanyol d'iniciar accions judicials al respecte. En unes declaracions a l'ACN –fetes abans de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres però després de conèixer's les intencions del govern espanyol-, Iceta ha llençat un clar avís als independentistes. “Quan algú se salta un semàfor en vermell, si l'enganxen, el multen”, ha dit, tot afegint que desconeix “a qui pot atribuir el TC aquesta responsabilitat” però té molt clar que “de forma conscient una majoria del Parlament i de la Mesa va decidir fer una cosa que el TC prèviament havia dit que no era constitucional” i per tant, “alguna conseqüència tindrà”.

Amb tot, Iceta no vol concretar quin hauria de ser el càstig o procediment legal que se li hauria d'aplicar, ni tampoc contra qui en concret hauria d'anar. “Jo crec que no ens correspon als polítics dir-li al TC el que ha de fer. El TC treballa en el marc d'una llei i és ell qui ha de valorar i prendre decisions. Fem un mal servei al prestigi del Tribunal si ens dediquem a dir el que creiem que ha de fer o no”, ha afegit.

En aquestes declaracions a l'ACN, el líder del PSC ha explicat també que creu que el conflicte obert entre les institucions catalanes, el govern espanyol i el TC és un problema “legal i polític”. “És un problema de tribunals perquè hi va haver una resolució, la del 9-N, que va ser anul·lada pel TC i un entestament de la majoria independentista del Parlament de fe com si res i aplicar-la, donar-li contingut i aprofundir-hi després d'un advertiment del TC de que per aquí no s'hi podia anar. Malgrat això, hi ha hagut la decidir de fer-ho”, ha sentenciat el socialista.

En aquest mateix sentit, Miquel Iceta creu que “l'únic sentit” d'aprovar les conclusions de la comissió del Procés Constituent era “cercar un enfrontament amb el TC”. “I quan un cerca un enfrontament, de vegades el troba”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona