Política

Municipal

Figueres pensa en els consells de barri

El govern local impulsarà un procés deliberatiu per a la creació d'estructures de representació veïnal als barris

El govern de Figueres busca l'entesa amb tots els grups municipals de l'Ajuntament per impulsar conjuntament un procés deliberatiu que ajudi a definir l'estructura dels consells de barri (o de districte). La idea és que aquests òrgans es converteixin en canals de participació i relació dels ciutadans en tots els assumptes municipals. Es vol que promoguin i canalitzin espais de reflexió conjunta al voltant dels diferents temes que afecten la vida quotidiana del municipi en general i dels barris en particular.

El projecte per a la creació de consells de barri a Figueres té com a objectius definir de manera participada la composició, l'estructura, el funcionament, la reglamentació i les atribucions d'aquests òrgans de participació de caràcter permanent; assegurar una estructura plural, integradora, flexible i operativa, a partir de les opinions recollides durant el procés participatiu; generar consciència global i col·lectiva de barri i de ciutat, més enllà dels discursos particularistes, i ordenar, potenciar i estructurar la canalització de demandes ciutadanes.

El regidor de Participació, Francesc Cruanyes, assegura que “l'objectiu final del govern és disposar d'estructures veïnals representatives i democràtiques amb les quals compartir responsabilitats i decisions, com ara la destinació d'una part dels pressupostos”. “Per això, volem abordar aquest procés deliberatiu partint del consens amb totes les forces del consistori”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia