Política

Política catalana

Acord per a una nova llei d'emergència social a Catalunya

El president de la Generalitat assegura que la norma és “útil, pràctica, efectiva” i que té “molta seguretat jurídica per poder-la aplicar de seguida”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat aquest divendres que el Govern, el món local i algunes entitats hagin acordat una alternativa a la llei 24/2015 que és “útil, pràctica, efectiva” i que té “molta seguretat jurídica per poder-la aplicar de seguida”. En una compareixença sense preguntes després d'una nova cimera per abordar la situació d'emergència habitacional, Puigdemont ha assegurat que “s'ha expressat un enorme consens al voltant de tenir una resposta catalana a la suspensió” de la ILP, al marge que alguns actors s'ha mostrat més o menys crítics sobre el contingut de la mateixa.

El president ha dit que espera que s'aprovi “amb promptitud”. “Hem donat una bona resposta al recurs del govern espanyol i per a afrontar l'emergència social”, ha sentenciat.

Puigdemont ha explicat que aquesta segona cimera ha servit per presentar l'avantprojecte de llei de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones. El president ha remarcat que aquest text es fruit d'una gran quantitat de reunions entre els diferents actors i ha constatat que s'ha fet un “molt bon treball”. “Hem recollit l'esperit del que demanava una gran majoria: una eina útil, factible, pràctica i que ens porta a donar una resposta tangible i beneficiosa als nostres ciutadans”, ha opinat.

El president ha agraït l'actitud “molt constructiva” que han demostrat tots els participants, fins i tot els que s'ha mostrat més crítics. Al seu parer, més enllà dels matisos, “s'ha expressat un enorme consens al voltant de tenir una resposta catalana a la suspensió” de la llei 24/2015. Ha fet èmfasi en la rapidesa amb la que s'ha actuat i ha assegurat que el Govern iniciarà els tràmits per aprovar definitivament la llei “amb promptitud”.

Han assistit a la cimera, encapçalada per Puigdemont i Carme Forcadell, un total de 44 persones. Per part del Govern hi han participat també el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, la consellera de Governació i Habitatge, Meritxell Borràs, la de Presidència, Neus Munté, la de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, i el d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. En representació dels ens locals hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la de Badalona, Dolors Sabaté, i els de Sabadell, Girona i Sant Cugat del Vallès, així com representants de L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Reus, a més de les associacions municipalistes.

Com a impulsors de la ILP han vingut membres de la PAH, així com entitats com la Taula del Tercer Sector, els Col·legis d'Advocats, CCOO i UGT. Per part dels grups parlamentaris han participat Anna Gabriel i Joan Garriga, de la CUP, Jordi Turull, de JxSí, Santi Rodríguez, del PPC, Miquel Iceta, del PSC, Lluís Rabell, de CSQP, i Noemí de la Calle, de C's.

Regular el lloguer per evitar abusos

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha explicat aquest divendres que, al setembre, crearan un “grup de treball” per estudiar una regulació en l'àmbit de l'habitatge que eviti els “lloguers abusius”.

Després de presidir la segona cimera d'entitats i partits sobre habitatge, en què s'ha presentat l'avantprojecte de llei de mesures de protecció del dret a l'habitatge -elaborat després que el Tribunal Constitucional (TC) estimés parcialment el recurs del govern espanyol contra la llei-, el president ha assegurat que aquest avantprojecte és la “resposta catalana” a la suspensió parcial del TC. Un text que, segons ha dit, és fruit del consens, i pretén donar al món local l'instrument “útil, pràctic i efectiu” per fer front a l'emergència en aquest terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.