Política

Bèlgica

Un detingut per haver planejat un atemptat en algun punt del país

La fiscalia belga va informar ahir de la inculpació d'un dels dos detinguts la nit de divendres en una àmplia operació antiterrorista a Mons i Lieja per haver planejat un atemptat al país. L'altre dels detinguts va ser alliberat.

El jutge d'instrucció va disposar l'ingrés a presó de Nourredine H. per “temptativa de cometre un homicidi voluntari de caràcter terrorista i participar en les activitats d'un grup terrorista”. El ministeri públic no va precisar ni on ni quan el detingut tenia previst atemptar, i va limitar-se a assenyalar que de moment no existeix cap vincle amb els atemptats del passat 22 de març a Brussel·les. Tampoc va trobar explosius ni armes.

El germà del detingut, Hamza H., també arrestat en l'operació, ha estat posat en llibertat sense càrrecs, segons va informar ahir la fiscalia en un comunicat.

Bèlgica manté l'alerta en el nivell 3, només un esglaó per sota del màxim, que sí que va estar activat entre el 21 i 25 de novembre davant l'amenaça d'un atemptat similar al que va causar 130 morts a París el 13 de novembre, i durant les 48 hores següents als atacs de Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia