Política

SOBIRANISME

PROCÉS CONSTITUENT

Les estelades tornen a la desembocadura del Fluvià

L'ANC va celebrar el ja tradicional acte que s'inicia amb una caminada i conclou amb un dinar popular a Sant Pere Pescador

Gabriel Rufián (ERC) i Jordi Sànchez (ANC) van manifestar-se amb contundència

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va celebrar ahir a Sant Pere Pescador un dels molts actes de mobilització i assaig que fan per tot el territori, abans de la diada de l'Onze de Setembre. Un que ja és tot un clàssic de l'estiu a la demarcació: la caminada a la desembocadura del Fluvià, que aquest any –la quarta edició– s'ha avançat gairebé un mes respecte a anys anteriors.

Com és costum, l'acte va començar de bon matí amb una caminada que va sortir des de dos punts diferents: l'una va començar a les nou del matí i va sortir de l'Escala i l'altra es va iniciar una hora més tard a Empuriabrava. Les dues caminades tenien el mateix punt de retrobament: la gola del riu Fluvià. Allà, un cop reunides unes cent vint persones, es van desplegar estelades i es van corejar crits a favor de la independència i l'estat propi.

Les dues caminades van seguir després fins a Sant Pere Pescador, vorejant el riu Fluvià a dreta i esquerra, i es van retrobar al parc del riu, on es va fer una fideuada popular amanida per actuacions diverses; entre d'altres, la dels castellers Vailets de l'Empordà.

Havent dinat, en aquest mateix indret es van fer diferents ponències que van anar a càrrec de la periodista i membre del secretariat Liz Castro; el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez; el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el diputat de la CUP Benet Salellas.

Castro va recalcar la importància reivindicativa d'actes petits i festius com aquest: “Són granets de sorra que permeten a la gent del carrer expressar la seva voluntat política i que demostren amb aquesta empenta i energia que portem endavant el procés.”

Per la seva banda, més contundents es van manifestar Rufián i Sànchez, que van instar el Parlament a continuar tirant endavant el mandat del 27-S davant d'un Estat “indecent” que fa servir el TC “com a braç armat”. “No volem desobeir ningú sinó obeir-nos a nosaltres mateixos amb el full de ruta”, va assegurar Rufián. “Quan el Parlament faci el gest de sobirania estarem al seu costat, i no acceptarem que cap tribunal ni cap govern espanyol ens digui qui ha de presidir la cambra catalana ni el govern”, hi va afegir Sànchez. El president de l'ANC va demanar “generositat i fermesa” i va apostar per parlar ja de “72 diputats” sobiranistes, més que no pas de JxSí i la CUP.

Jordi Sànchez va fer també una crida perquè aquest Onze de Setembre, novament, sigui “una jornada massiva de mobilització per ensenyar al món la nostra voluntat inequívoca com a país”.

LES FRASES

Actes festius com aquest són granets de sorra que continuen donant empenta i tiren endavant el procés
Liz Castro
Membre del secretariat (ANC)
No acceptarem que cap tribunal ni cap govern espanyol ens digui qui ha de presidir el govern
Jordi Sànchez
President de l'ANC
Hem de seguir el nostre camí, no volem desobeir ningú sinó obeir-nos a nosaltres mateixos
Gabriel Rufián
Portaveu al Congrés d'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia