Política

El regidor de Turisme plega per “l'immobilisme” de Lloret

Joan Gou renuncia al càrrec just un any després d'accedir-hi perquè es veu incapaç d'ajudar a canviar el model turístic

Critica que alguns agents pensin a curt termini i “només en la caixa”

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Lloret, Joan Gou (CDC), ha presentat la dimissió. Gou considera que “l'immobilisme” d'agents locals vinculats al turisme fa molt difícil el canvi de model en què estan implicats l'Ajuntament, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Turisme. Gou plegarà de manera oficial en el ple extraordinari de dijous al migdia (a les 12). El rellevarà Jordi Sais, el número 7 de CiU en les municipals del 2015.

Gou va fer pública la seva intenció ahir, però n'havia informat l'alcalde, Jaume Dulsat, el 13 de juny, just un any després d'haver pres possessió del càrrec de a regidor de Turisme i Gent Gran. Responsable d'una agència de viatge, considera que, després d'haver fet “autocrítica” i d'haver parlat amb responsables socials, empresarials, municipals i polítics, no es veu capaç de fer una sacsejada al municipi. “Això és com un partit de futbol; tothom hi diu la seva, i durant un any he tingut opcions de fer de [Pep] Guardiola, però no em veig capaç de canviar el model turístic”, diu el regidor, nascut a Camallera (Alt Empordà) el 1956.

El dimissionari edil de Turisme, en qui Dulsat va dipositar la confiança, es queixa de l'“endogàmia” d'algun sector de Lloret, que pensa “en el benefici particular en lloc del benefici col·lectiu”. “Amb dues o tres persones m'hi puc posar d'acord en canvis a introduir, però quan hi ha més gent, tothom tendeix només a mirar la caixa, com els ha anat la temporada i projectes a curt termini”, lamenta Gou.

El regidor dimissionari no és el responsable municipal del pla de reconversió turística. Destaca que les ordenances de civisme aprovades en el mandat anterior són una bona mesura, que hauria de venir acompanyada, entre altres aspectes, del “civisme” d'alguns propietaris de locals, que prioritzen el negoci sobre la convivència i el descans dels veïns.

Capacitat crítica

El regidor ha recorregut a una pràctica que va fer en el màster per la gestió i l'administració d'empreses (UdG) per parlar de l'endogàmia que ha detectat. “Si a mi em va bé, m'és igual com els va als altres. Pensen que la competència és el veí quan hauríem de ser capaços de pensar en un bé col·lectiu [el futur de Lloret].” Gou troba “falta de capacitat crítica” que permeti, per exemple, restringir el trànsit rodat a l'avinguda Just Marlés (la Riera) i al passeig, on tinguin prioritat els vianants. N'és del tot partidari. “Però s'ha de ser valent.”

LES FRASES

Hem de ser capaços de compartir les coses per a un bé col·lectiu [...] A Lloret hi ha un tarannà de crítica constant i d'immobilisme
Durant un any he tingut opcions de fer de Guardiola, però no em veig capaç de canviar el model turístic de Lloret
Joan Gou
REGIDOR DIMISSIONARI DE TURISME

LA DATA

04.08.16
és la
data del ple extraordinari en què Gou farà efectiva la renúncia. Jordi Sais, setè de CiU el 2015, el rellevarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona