Política

Cultura

Més inversió en acció cultural a la Diputació de Girona

El ple d'ahir va implementar nous crèdits destinats a la cultura per un import de 273.280 euros

Es van aprovar definitivament projectes per condicionar carreteres per valor de dos milions

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir nous crèdits i suplements de crèdit per a diversos esdeveniments i accions culturals per un valor total de 273.280 euros. La partida econòmicament més important és la destinada a l'Ajuntament de Girona per al festival Temporada Alta, amb 115.000 euros. La segueixen la despesa per a l'adquisició de premsa, revistes, llibres i altres publicacions per a les biblioteques, per un total de 43.280 euros, i ajuts a entitats i ajuntaments per a la cooperació cultural, per un total de 36.000 euros.

Es van habilitar també nous crèdits per a diversos festivals i esdeveniments culturals. Són imputacions per a vuit esdeveniments que rebran ajuts per un total de 79.000 euros. Les més grans són la que rebrà l'empresa Minoria Absoluta SL per a l'any Víctor Català (20.000 euros), l'Ajuntament de Girona per al Festival Internacional de Mapping (15.000 euros) i la companyia Atlantic Blue Iluminación per al festival Escape in the Park (12.000 euros).

L'únic grup que va votar en contra d'aquests ajuts va ser la CUP, a través del diputat Lluc Salellas, que considera que es donen alguns ajuts no justificats a empreses com l'organitzadora d'Escape in the Park, mentre es deneguen, diu, a entitats i associacions que fa anys que treballen per la cultura del territori. El vicepresident de la Diputació Miquel Noguer li va contestar que els acords es fan amb els ajuntaments respectius i que els ajuts es decideixen tenint en compte els criteris tècnics. Les modificacions de crèdit (totes a càrrec del fons de contingència) també van incloure noves dotacions per al manteniment d'equipaments esportius per valor de 150.000 euros i per al pla d'acció local per a la sostenibilitat (PALS) dels ajuntaments. Aquesta darrera va ser la dotació més alta, amb 349.370,10 euros.

Mocions i carreteres

D'altra banda, el ple va aprovar dues mocions. Una de suport a la continuació de l'activitat de l'empresa tèxtil Nylstar i de solidaritat amb els seus treballadors. I una altra per reclamar a la Generalitat el manteniment del nivell sanitari de l'hospital Josep Trueta, així com la dotació de les infraestructures necessàries per garantir una assistència sanitària d'alta qualitat als usuaris. Precisament dilluns el ple de Girona va aprovar també de manera unànime una moció en el mateix sentit.

Un cop resoltes les al·legacions, el ple va fer també l'aprovació definitiva dels projectes de condicionament de la GI-V-6701 de Bordils a Corçà per Madremanya (la Diputació hi aportarà 726.550,63 euros), i del camí entre Campllong i Fornells de la Selva (1.783.105,86 euros).

LES XIFRES

150.000
euros
és l'import que es destinarà a la renovació de la gespa artificial dels camps poliesportius municipals.
349.370
euros
és el suplement de crèdit que es va aprovar per al pla d'acció local per a la sostenibilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona