Política

Propostes dels veïns per al pressupost de Blanes

L'equip de govern estudia la viabilitat de les idees dels vilatans, repartits en sis zones

L'equip de govern de Blanes (PSC, CDC i ERC) analitza durant aquest mes les propostes dels veïns, que per primer cop podran decidir quin ús es dóna a una part del pressupost (un 1%). Els veïns, distribuïts en sis zones, van aportar les seves idees del 27 de juny al 30 de juliol.

Ara els tècnics i responsables municipals comprovaran la viabilitat de les aportacions dels blanencs i que les millores no estiguin incloses en el pressupost del 2016 (45,8 milions).

En les primeres urnes obertes per l'Ajuntament, els vilatans han demanat millores relacionades amb la seguretat viària, l'embelliment dels barris, l'enllumenat, la neteja i la salut pública. Aquestes són algunes de les peticions que van fer a la zona 2, que inclou els barris de s'Auguer, sa Massaneda, Dintre Vila, Raval, sa Carbonera i el Port. Hi va haver 169 butlletes i una trentena de propostes. En l'obertura de les urnes, hi va participar el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz (ERC).

Al setembre, els dies

Segons el calendari previst, el mes de setembre la comissió de control del procés i els representants de les associacions de veïns es reuniran per escollir els dies de votació (probablement a l'octubre). L'Ajuntament ha destinat aquest any 315.000 euros al pressupost participatiu i les sis zones es reparteixen entre 51.250 euros i 54.250 euros. Fins a final de mes els responsables municipals comprovaran que les peticions no superen el límit econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia